Представники Національного антикорупційного бюро вважають, що в скандальному розслідуванні Bihus.info було допущено помилку або маніпуляцію щодо причетності бюро до покриття угод в компанії "Укроборонпром".

Про це стало відомо завдяки заяві директора бюро Артема Ситника, пише "Українська правда".

Артем Ситник
Артем Ситник

За інформацією Ситника, НАБУ ніколи "не видавало, не видає і не видаватиме" довідок про те, чи є підприємство фіктивним.

"Це не входить до компетенції Антикорупційного бюро", – заявив Ситник.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Ситник розповів, що НАБУ перевіряла причетність ряду фірм до поставки на Харківський бронетанковий завод прицілів, які раніше були у власності Міністерства оборони. Перевіряли, в тому числі, і фірму Гладковського "Оптимумспецдеталь".

Олег Гладковський
Олег Гладковський

У ході цього розслідування, за його словами, в НАБУ від Укроборонпрому всього надійшло 4 запити.

"Відповідно, було надано 4 відповіді. У трьох відповідях з чотирьох підприємств ("Оптимумспецдеталь"- ред.) Фігурувало, як таке що відпрацьовується на причетність до певних дій в рамках цього виробництва. У той же час, у другому листі, на якому акцентували увагу журналісти, цього підприємства немає ", – сказав він.

За словами Ситника, другий лист стосувався іншої інформації – до тієї, яка вже встановлена у кримінальному провадженні.

Слідство прийшло до висновку, що фірма Гладковського не постачала Харківському бронетанковому заводу саме ті приціли, які перевіряли правоохоронці.

"Тому у відповіді на цей запит були вказані лише ті підприємства, які постачали нібито приціли, мають номери такі ж, які вважалися за Міноборони. Тому тут є певна маніпуляція, що нібито хтось виключив підприємство зі списку фіктивних підприємств. Ми такого списку не ведемо", – додав директор НАБУ.

Ситник заявив, що НАБУ готове забезпечити повний доступ до тих матеріалів, які будуть потрібні ДБР для розслідування, і провести внутрішнє службове розслідування.

Нагадаємо, бізнес на крові в оборонці: хто "кришував" мільйонні заробітки на армії.

Як повідомляв Знай.uа Бігус опублікував фінальну частину розслідування в Оборонці: роль НАБУ, СБУ і прокуратури.

Знай.uа писав, у Росії спецназ ФСБ штурмує МВС: путінський змій пожирає сам себе.

Дивіться відео по темі: