Тимчасово виконуючим обов'язки голови Полтавської обласної держадміністрації призначений Роман Товстий. У суботу, 16 березня, про це стало відомо з повідомлення прес-служби чинного гаранта, який виступив на засіданні Ради регіонального розвитку Полтавської області.

Порошенко підкреслив: "Я сьогодні в Полтаві підписав указ про звільнення пана Головко. Тимчасово виконувати обов'язки голови ОДА буде всім вам відомий Роман Товстий". Також він заявив, що останнє слово у справі про підозру голові ОДА Валерію Головко повинен поставити суд.

Петро Порошенко

Гарант акцентував увагу на розслідуванні: "Але при цьому повинні бути створені умови, щоб розслідування викликало суспільну довіру".

Варто нагадати, що у вівторок, 12 березня, президент Петро Порошенко запропонував главі уряду направити йому подання на звільнення голови Полтавської облдержадміністрації, а також його першого заступника, які викликали серйозні підозри у Національного антикорупційного бюро. Кабмін направив відповідне подання президенту прямо на наступний день.

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Петро Порошенко

В кінці минулого місяця НАБУ і САП відкрили кримінальне провадження відносно голови Полтавської обладміністрації Валерія Головка та його першого заступника Андрія Песоцького. Детективи Національного антикорупційного бюро встановили, що вони вимагали від підприємців відкати і хабарі у величезних сумах, елітні іномарки і дорогі гаджети.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що чинний президент України категорично проти надання тимчасово окупованій території Донбасу автономії. За словами Петра Порошенка, українська влада продовжить розвивати децентралізацію з неухильним дотриманням норм Конституції України.

Як повідомляв портал "Знай.uа": гаранту поставили незручне запитання про те, коли він відрубає руки крадіям серед чиновників Міністерства оборони. Він був викликаний обіцянкою Порошенко в 2017 році, коли він сказав: "Нікому не дозволю красти в армії. Тим, хто крастиме в армії – руки повідрубую. Це позиція президента. Армія є предметом моєї персональної турботи, одним з наших досягнень за три роки".

Також "Знай.uа" писав, що українці були шоковані результатом розслідування журналістів, які встановили, що чинний президент отримав безліч земельних ділянок у столиці практично задарма.