У Євросоюзі жорстко нагадали, що ніколи не визнають анексію Кримського півострова Російською Федерацією. Також у ЄС продовжують засуджувати даний факт.

Про це стало відомо завдяки заяві верховного представника Євросоюзу Федерики Могеріні в декларації до п'ятиріччя окупації Криму.

Федеріка Могеріні

Відомо, що в декларації наголошується, що після п'яти років анексії півострова ЄС залишається непохитним у своїй підтримці суверенітету і територіальної цілісності України. Також Євросоюз засуджує анексію Криму і Севастополя, що є порушенням міжнародного права.

"Анексія залишається прямим викликом міжнародній безпеці, що має серйозні наслідки для міжнародного правопорядку, який захищає територіальну цілісність, єдність і суверенітет усіх держав", – наголошується в декларації.

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Варто нагадати, що захоплення Криму сталося під особистим керівництвом президента РФ Володимира Путіна. Про це заявив голова окупаційної влади півострова Сергій Аксьонов під час святкового заходу в честь 5-ї річниці анексії Криму, передає "Громадське". Аксьонов зазначив, що Крим став частиною РФ" завдяки мужності його жителів і особисто Путіну.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що одна з основних свідків у справі проти колишнього прем'єр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі 34-річна Іман Фаділь померла від радіації. Про це повідомляє в суботу. Судячи за інформацією агентства, фахівці у результаті проведення токсикологічного дослідження прийшли до висновку, що Фаділь померла від отруєння сумішшю радіоактивних речовин.

Нагадаємо, кримчани усвідомили помилку через 5 років окупації: "Я відкликаю свій підпис з референдуму".

Як повідомляв Знай.uа блогер розповіла, як жителі Донбасу "вітають" російських найманців.

Знай.uа писав, голосування під дулом автомата, обшуки і викрадення: окупанти святкують п'яту річницю анексії Криму.

Дивіться відео по темі: