Соратник Юлії Тимошенко та лідер фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв розкрив схеми підкупу виборців з боку провладної партії БПП через державний "Приватбанк".

Про це він заявив на погоджувальній раді у понеділок, 18 березня, повідомляє Цензор.НЕТ.

"Нами виявлена схема підкупу виборців просто у відділеннях "Приватбанк". Не через виплату так званих монетизованих субсидій або так званої індексації пенсій. Як нам стало відомо, через фіктивні фірми - прокладки, через відділення державного "Приватбанк" завозяться сотні мільйонів гривень в областях. Далі ці кошти отримують кримінальні авторитети, пов'язані з БПП, для видачі цих грошей громадянам по заповнених анкетах", - заявив він після ради.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Соболєв анонсував, що на поточному та наступному тижні будуть оприлюднені номери відділень та прізвища тих людей, на чиї рахунки пересилалися гроші.

Окрім того, він звернувся до спецслужб з проханням перевірити походження цих грошей, зокрема те, чи не є вони російськими.

Нагадаємо, передвиборча кампанія в Україні починає набирати обертів, штаби кандидатів озброїлися полчищами агітаторів для готівкою для підкупу голосів електорату.

вибори в Україні
вибори в Україні

Так у понеділок, 11 лютого стало відомо про те, що в Харкові пенсіонеру запропонували 500 гривень у обмін на голос за конкретного кандидата. Про це повідомили у прес-службі обласного управління Національної поліції.

Як повідомляв раніше Знай.ua, виборчі перегони в Україні розпочались і кандидати в президенти почали завзяту боротьбу за таке бажане президентське крісло.

Вибори в Україні
Вибори в Україні

Перед очима українців розгортаються справжні баталії. У лютому бажанні обігнати один одного в перегонах кандидати не гребують нічим – ні підкупами виборців, ні брудом, який ллють один одному на голову. І якщо все це ми вже "проходили", то такого оприлюднення компроматів українці ще не бачили. Схоже, що завдяки виборам ми нарешті довідаємся, ким насправді є "слуги народу".

Також Знай.ua писав про те, що українським пенсіонерам вже не вперше обіцяють підвищити рівень мінімальних виплат від держави.