Журналісти "Схеми" опублікували результати недавнього розслідування, яке стосується фінансових махінацій української корпорації "Богдан Моторс", власником якої є Олег Гладковський.

Олег Гладковський
Олег Гладковський

Відповідну інформацію було оприлюднено у Facebook.

"Це - новенькі тролейбуси виробництва корпорації "Богдан Моторс". Вже курсують Києвом. Таких місто закупило 60 штук. У тролейбусів - російські двигуни, вироблені у Пскові", - йдеться у публікації.

Популярні новини зараз
Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Журналісти наголошують, що власник корпорації "Богдан Моторс", яка продала державі тролейбуси з двигунами з Росії - Олег Гладковський. Він - давній друг та бізнес-партнер президента Порошенка. Того самого, який закликає Європу та світ посилювати економічний тиск на країну-агресора.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Окрім того, друг президента Олег Гладковський обіймає посаду першого заступника секретаря Ради Нацбезпеки та оборони України. Тієї самої, що.. затверджує санкційні списки проти Росії. Але у цих списках немає Псковського електромашинобудівного заводу, який постачає двигуни для тролейбусів Гладковського, відзначають журналісти.

Розслідувачам вдалося поспілкуватися із самим Олегом Гладковським, коли той виходив з засідання РНБО в Адміністрації президента, де вкотре піднімали питання санкцій проти Росії. Гладковський каже, що про псковські двигуни нібито не знав, і додає:

"Для мене була головна мета, щоб було завантажене наше виробництво". Так само ледь не образились на наше питання і на самому заводі Богдан: "Нам що закривати завод тепер?"

Олег Гладковський
Олег Гладковський

Варто відзначити, що завод у Пскові - не єдине місце, де можна купити двигуни такого типу для тролейбусів "Богдан". Наприклад, їх виробляє державний український харківський завод "Електроважмаш". За співмірною ціною. А ще й держзавод отримає замовлення. Робочі місця, і, відповідно, податки в бюджет.

“Схеми” намагалися поспілкуватися із Петром Порошенком про співпрацю "Богдан Моторс" із російським підприємством, що працює для оборонного комплексу РФ. Хотіли запитати, чому РНБО не внесла до санкційного списку цей російський завод. Але спілкуванню фізично завадив один з його охоронців. А на наш запит Адміністрація Президента не відповіла", - резюмують журналісти.

Це - новенькі тролейбуси виробництва корпорації "Богдан Моторс". Вже курсують Києвом. Таких місто закупило 60 штук. У...

Geplaatst door Natalie Sedletska op Vrijdag 23 maart 2018

Нагадаємо, під час мітингу проти президента Петра Порошенка в Києві відбувалось щось неймовірне.

Як повідомляв раніше Знай.ua, акція "Нацкорпусу" проти корупціонерів в оборонці привернула тисячі учасників.

Також Знай.ua писав про те, що відомий журналіст, головний редактор "Цензор.нет" Юрій Бутусов розповів про скандал в "Укроборонпром", про причетність до нього Олега Гладковського та Петра Порошенка.