Дмитро Разумков, який є політичним консультантом і співпрацює зі штабом Володимира Зеленського, вважає, що в сьогоднішній ситуації логічним є те, що Зеленський повинен пройти у другий тур. Але, так як ми живемо в українських реаліях, то мають місце й різні маніпуляції, як наприклад скупка голосів, використання адміністративного ресурсу.

"Це велика проблема, але насправді я не дуже вірю, що якимось чином вдасться вплинути на результат і Зеленський не вийде у другий тур. Я слабко уявляю, як це пояснять українському народу",- заявив Разумков в інтерв'ю виданню Politeka.

Дмитро Разумков

Політичний експерт згоден, що, здебільшого, виборці Зеленського - це молодь, але якщо подивитися на динаміку останніх місяців, то відбулося розширення електоральної бази.

На питання про те, чи не вплинуть якісь зовнішні чинники на бажання виборців піти на вибори, Дмитро відповів:
"...Не знаю, з чого вирішили, що буде погана погода. Мабуть, адміністрація Президента по ходу руху стала небесною канцелярією, але більше можливі маніпуляції, які заблокують роботу виборчих дільниць, як наприклад штучні черги. Це може охолодити молодий електорат..."

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

Разумков стверджує, що чутки про представників військкомату на дільницях - це маніпуляція проти Зеленського, щоб не дати молоді піти на вибори.

"Так, ми прагнемо до того, щоб люди проголосували за Зеленського, але зараз більш важливим є те, щоб українці прийшли на вибори і віддали свій усвідомлений голос за свого кандидата, щоб вибори не були сфальсифіковані"

Володимир Зеленський

Експерт бачить загрозу в тому, що якщо будуть допущені глобальні фальсифікації, то Росія буде наполягати на їх незаконності, а це є дуже небезпечною ситуацією.

Дмитро наголошує на унікальності того, що команда Зеленського не платить спостерігачам на виборах - люди прийшли самі і готові працювати без винагороди. Це, зрозуміло, "викликає алергію у чинної влади", адже вона до такого не звикла.

"Реальний бюджет передвиборної компанії Зеленського буде в десятки разів менший, ніж у наших опонентів"

Разумков також відповів на питання з приводу кількості появи Зеленського на екранах не в якості кандидата, а в якості актора, що також називають агітацією.

"Коли він стане президентом, то відразу буде виконувати свої функціональні обов'язки в якості голови держави, а поки що на нього покладені професійні обов'язки продюсера, актора й художнього керівника, в узгодженням з чинним законодавством. Свою діяльність він оплачує сам."

Консультант акцентує, що серіальна роль в картині "Слуга народу" в принципі, глобально не впливає на рейтинги Зеленського, так як образ Володимира в рази сильніше за образ Голобородька.

Нагадаємо, що Зеленський розповів, з ким хоче зустрітися в другому турі.
Раніше, портал Знай.ua повідомляв, що кандидат витягнув Кошового з ліжка заради важливої місії.
Також, Знай.ua писав, що Пальчевський назвав ім'я нового президента України.