Незаконно затриманий і засуджений у Росії український журналіст Роман Сущенко розповів, який вигляд мають отримані їм листа після того, як їх прочитав цензор в колонії. За його словами, частина тексту зарисована або взагалі вирізана з листа.

Про це стало відомо завдяки письму, яке Сущенко написав активістці Ірині Владимирова, яка опублікувала лист в одній з груп в соцмережі Facebook.

Роман Сущенко
Роман Сущенко

"Дякую за листівку, конверти і лист. Правда, чверть тексту українською (а можливо німецькою) мовою виявилася ретельно заштрихована (дуже методично і послідовно), стоїть печатка та коментарі - "листування дозволено тільки російською мовою", - пояснив Роман Сущенко.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Український журналіст також повідомив, що в іншій листівці з привітаннями до дня його народження "весь текст, написаний від руки, виявився вирізаний".

Варто нагадати адресу, за якою можна писати політв'язню:

Сущенко Роман Володимирович

ФКУ ІК-11 УФСІН Росії по Кіровській області,

село Утробіна, Кіровська область,

Росія 613043

Всі листи необхідно надсилати російською мовою, інакше цензура їх не пропустить.

Варто нагадати, що в Москві і в Санкт-Петербурзі зараз проходять марші в пам'ять про Бориса Нємцову під гаслом "Герої не вмирають". Проте на цьому ж подію активитсы розгорнули плакати з вимогою звільнити журналіста Укрінформу Романа Сущенка. Фото, на якому зображений плакат з гаслом "#Свободу Роману Сущенко", розмістив власний кореспондент агентства УНІАН у Росії Роман Цимбалюк.

Нагадаємо, прокуратура видала ордер на арешт десятків журналістів: все законно.

Як повідомляв Знай.uа адвокат Сущенка прокоментував утримання в карцері: не все так драматично.

Знай.uа писав, Сущенка кинули до карцеру і знущаються: адвокат розкрила жахливі деталі.