Київський апеляційний суд направив до Верховного суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні з обвинуваченням Надії Савченко (яка є народним депутатом) і екс-керівника Центру визволення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана в діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення влади.

"Обвинувальний акт у кримінальному провадженні за звинуваченням Савченко Н. і Рубана направлено до Верховного суду для визначення підсудності", - говорять в прес-службі Київського суду.

Колегія суддів прийняла таке рішення, виходячи з того, що Київський апеляційний суд не має права вирішувати питання про направлення кримінальної справи за обвинуваченням Савченко і Рубана з одного суду в інший, "оскільки згідно з обвинувальним актом кримінальні правопорушення відбувалися в межах територіальної юрисдикції різних апеляційних судів".

Популярні новини зараз
Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Савченко підозрюють у кількох кримінальних справах, таких як ч. 1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 28, ст. 112 (посягання на життя державного чи громадського діяча), ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 258 (терористичний акт), ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) і ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Рубана, в свою чергу, підозрюють у терористичному акті, незаконним поводженням зі зброєю та боєприпасами.

Нагадаємо, Савченко заговорила російською заради Гордона і зробила скандальне визнання за ґратами

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Савченко закликала ЄС піти в "наступ" на українську владу: "Вже давно пора"

Також Знай.ua" писав про те, що Рубана і Савченко відправлять на Донбас