В Україні 31 березня стартували вибори президента. В перші години процес відзначився різною явкою у містах, а також подекуди неприхованою агітацією та порушеннями на дільницях.

Фахівці громадського руху "Чесно" зазначають, що дві дільничні виборчі комісії у Харкові (№№631177 та 631178, округ №174) отримали менше бюлетенів, ніж на цих дільницях зареєстровано виборців.

У соціальних мережах українці активно публікують фото із хештегом #Деньвиборів. Ось як це зробила Oleksandra Dvoretska.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Згодом стало відомо, що дружину Гриценка - Юлію Мостову - не знайшли у списку виборців. У розмові зі ЗМІ подружжя повідомило, що наразі думають, як вчинити в цій ситуації. За словами Мостової, вона за своєю адресою проживає вже 40 років.

Слід зазначити, що по Україні - 16, 08%, найбільша у Кіровоградській області - майже 22 відсотки, відстає Закарпаття - менше, ніж 8 відсотків.

Інколи траплялися і ситуації, коли рекламу декого з кандидатів транслювали навіть у день виборів:

"Колаж із сьогоднішніх скрінів реклами в Youtube яку транслюють з профілю "Пресс-центр Бойка". Сторінка створена ще на початку лютого і присвячена кандидату в президенти Юрію Бойку".

На дільницях в селищі Коцюбинському (Київщина) просто в день голосування БПП зробив заміни членів ДВК. В свою чергу прес-секретарка партії РПЛ запостила бюлетень із позначкою навпроти прізвища лідера партії на своїй сторінці у Facebook. Це може мати ознаки агітації. Крім того, фотографувати бюлетень заборонено.

Що стосується виборчого процесу за кордоном, то явка наших громадян у сусідній Польщі значна, про що свідчать фото земляків:

Вибори президента України на закордонній виборчі дільниці 900069. м. Варшава. Польща. #ВибориБезКордонів #вибори2019 Частина 1

Geplaatst door Українці в Польщі Ukraińcy w Polsce op Zaterdag 30 maart 2019

Ці люди стоять не за гречкою, не за ковбасою. Це - черга українців в Празі на виборчій дільниці! Респект!

Geplaatst door George Tuka op Zondag 31 maart 2019

Дивіться: День виборів в Україні

Нагадаємо, Зеленський прийшов на дільницю віддати голос на виборах.

Як повідомляв Знай.ua, українці по всьому світу обирають президента.

Також Знай.ua писав, стало відомо, що робити і куди звернутися, якщо виявили порушення на виборах.