Станом на 15:00 31 березня поліція зафіксувала понад 600 порушень щодо голосування на виборах президента України. Окрім цього відомо про факти підкупу виборців, вкидування бюлетенів та про те, вже є підписаний протокол без результатів голосування на одній із дільниць.
Про це розповів соратник лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко Григорій Немиря на брифінгу для журналістів, повідомляє власний кореспондент "Знай.ua".
Зокрема Григорій Немиря заявив про порушення у
97 окрузі Києва. Там заздалегідь підписали протокол, хоча інформація про голосування відсутня.

Юлія Тимошенко на виборах 2019

Окрім того, за його словами у 22 окрузі, що розташований у Волинській області зафіксували факт підкупу виборців. У 49 і 52 окрузі, що в Донецькій області, люди, схожі на спортсменів, увірвалися на ділянку, і кинули бюлетені в скриньки.

Соратник Тимошенко також зауважив, що за кордоном ситуація викликає тривогу. Зокрема у Франції та Іспанії намагаються вплинути на дипломатів, щоб мати доступ та вплив до виборчої комісії.

Зазначимо, що у неділю, 31 березня, у день виборів президента України поліція зафіксувала 649 порушень законодавства під час голосування, які пов'язані з виборчим процесом. Про це заявив речник Національної поліції Ярослав Тракало на особистій сторінці у соціальній мережі Facebook.

Правоохоронці відкрили 11 кримінальних проваджень. З них 4 події стосуються фальсифікації виборчих документів, 3 – порушення таємниці голосування, зафіксовано 2 випадки завдання умисних легких тілесних ушкоджень, 1 випадок перешкоджання здійснення виборчого права та 1 хуліганство.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Нагадаємо, що Центральна виборча комісія оприлюднила явку виборців на президентських виборах 2019 року. За попередніми даними, станом на 11:00 в Україні проголосували 16, 33% виборців.

Як повідомляв "Знай.ua", українцю з ID-паспортом відмовилися видати бюлетень: грандіозний скандал на виборчій дільниці.

Також "Знай.ua" писав, в українській столиці в день виборів президента України, 31 березня, на одній з виборчих дільниць з'явився чинний президент України Петро Порошенко.