У Києві на виборчій дільниці в Оболонському районі відмовили в праві проголосувати власнику ID-паспорту.

Про це повідомляють ЗМІ.

Відзначається, нібито чоловікові не хотіли видавати бюлетень для голосування без пред'явлення спеціальної довідки про прописку.

При цьому конфлікт вдалося владнати лише після того, як голова місцевої виборчої комісії особисто втрутився у ситуацію і чоловікові таки дозволили взяти бюлетень.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Варто відзначити, що відповідно до законодавства, паспорту громадянина України у будь-якому вигляді( книжка чи ID-карта) цілком достатньо для отримання виборчого бюлетеню.

Варто нагадати, що вибори президента хвилюють наших земляків у різних куточках світу. Про те, що українцям не байдуже майбутнє рідної землі, свідчить висока явка на дільницях за кордоном.

Приміром, у Нідерландах спостерігачі були вражені тим, наскільки віддані наші люди громадянському обов'язку.

"Представники діаспори з Нідерландів у складі спостерігачів СКУ за президентськими виборами в Україні. "Ця місія засвідчує жертовність української діаспори та її зацікавлення демократичними процесами в Україні", - зазначено у коментарі до знімку.

Нагадаємо, у неділю, 31 березня в Україні проходити перший тур президентських виборів. Що необхідно робити та куди звертатися. Відповідальність за порушення на виборах варіюється залежно від вчинку. Покарання розпочинається зі звичайнісінького штрафу, а закінчується позбавленням волі на декілька років.

Як повідомляв "Знай.ua", на виборчій дільниці в Станиці Луганській, яка розташована в зоні операції об'єднаних сил, люди приходять на дільниці, щоб віддати свій голос за одного з кандидатів. За її словами, контрольний пункт в'їзду працює в штатному режимі, але великих потоків людей поки не помічено.

Також "Знай.ua" писав, що відомий український шоумен Сергій Притула звернувся до українців напередодні виборів президента 31 березня. Притула звернувся із закликом прийти на виборчі дільниці і віддати свій голос за когось із кандидатів. Відеозвернення він записав просто у ліжку.

НАБУ відновить справи проти корупціонерів Порошенко після перемоги Гриценко. Сакварелідзе