З'явилася інформація про перші порушення під час виборів. Так, у Запорізькій області в місті Вільнянськ копи затримали чоловіка, який намагався зняти на фото виборчий бюлетень. Відомо, що інцидент стався на виборчій дільниці №116.

Про це повідомляють користувачі соціальних мереж.

Працівники виборчої комісії помітили, як чоловік спробував сфотографувати бюлетень у кабінці та повідомили про це поліцейським.

Вибори в Україні
Вибори в Україні

Варто нагадати, що "Центр захисту киян" заявив про намір моніторити виборчий процес у Києві, - про це повідомляє прес-служба організації.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

вибори в Україні
вибори в Україні

"Протягом дня наші інтерв'юери чергуватимуть на дільницях міста Києва. Вони фіксуватимуть громадську думку для того, щоб не дати сфальсифікувати результати виборів. Столиця України не стане столицею фальсифікацій", - заявив голова організації Віталій Нестор.

За його словами, протягом періоду з 31 грудня 2018 року по 29 березня 2019 експерти зафіксували факти порушення агітації, у тому числі спроби вплинути на незалежний вибір.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з 8 ранку 31 березня у всіх містах України земляки обирають президента. Незважаючи на різну явку по областях і повноцінний контроль з боку правоохоронців і незалежних спостерігачів, користувачі соціальних мереж вже опублікували інформацію про перші ймовірні порушення правил. Наприклад, як це зробила у своєму Twitter-акаунті Ганна Харитонова, додавши відповідне фото зі столичної дільниці.

На ньому, до речі, можна помітити, що дійсно вхідні двері з невідомих причин заблоковані, хоча ділянки згідно з законом, у вісім годин ранку вже повинні були почати повноцінну роботу. У чому причина такої затримки більше, ніж на півгодини, поки ніхто не пояснює. Коментарів щодо рішення поліції також поки не було.

Нагадаємо, президентом вперше стала жінка.

Як повідомляв Знай.uа порушення на виборах президента України 2019: як виявити, куди скаржитися і обов'язки виборців.

Знай.uа писав, вибори президента України 2019: хід голосування, явка, перші порушення (оновлюється).