В команді кандидата в президенти та популярного телеведучого Володимира Зеленського розповіли про попередні результати виборів.

Про це повідомляє портал Politeka.

Володимир Зеленський

Станом на 16.40 явка виборців становила 44,3% громадян.

"Рівень явки радує, він направляється на те, щоб наздогнати рівень 2010. У Кривому Розі 60% – це рекорд"., - повідомили у "ЗеШтабі".

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Також повідомили і про порушення та численні заяви до поліції.

Виявлені порушення: порушення в списках. Ми перейшли до безпосередніх дій, кілька десятків людей написали заяви в поліцію, кілька – викликали півціни на ділянці. Майже 2,5 тис звернень: темніє і починають говорити про "підвезення".[/quote]

Також представники кандидата Зеленського розповіли про тиск на спостерігачів, виявили численні випадки булінгу.

"Ставлення до спостерігачів: триває буллінг. Їх булять за бейджи", – розповіли в команді Зеленського.

За їхніми словами, також фіксується наявність так званих контролерів – це може свідчити про наявність "сітки". Тобто деякі особи намагають контролювати голоси, просуваючи "потрібних" кандидатів.

"Хотілося б звернутися до виборців: чим вище явка, тим важче фальсифікувати. Прийдіть і проголосуйте. Для країни вкрай важливо, щоб ніхто не міг поставити під сумнів легітимність виборів", – додав керівник виборчого штабу Дмитро Разумков .

Разумков закликав Київ, Миколаїв і Одесу проголосувати "з розумом".

"При тому, хто вам близький. Скупку проконтролювати неможна. Соціологія від 65 – до 80 показувала явку. При явці 85% вибори точно стали б легітімними. Тут важливо, щоб чітко відпрацювали Правоохоронні органи", – додав він.

Відмічається, що одна з ділянок в Києві стартувала з 8ма спостерігачами від Порошенка – це вдвічі більше допустимого числа.

"Ближче до вечора буде найбільше фальсифікацій", – підсумував Разумков.

Нагадаємо, у кандидата в президенти України Володимира Зеленського розповіли про інцидент на виборчій дільниці.

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, кандидат у президенти Олег Ляшко прямо на виборчій дільниці порушив закон.

Також портал Знай.ua писав, що кандидат у президенти Анатолій Гриценко поскаржився на роботу виборчої дільниці, яка проігнорувала право його дружини.