У спільній місії спостерігачів від БДІПЛ ОБСЄ, Парламентської асамблеї ОБСЄ, ПАРЄ, ПА НАТО і Європарламенту викликало стурбованість пряма участь генерального прокурора України Юрія Луценка в підтримці і виборчій кампанії чинного президента Петра Порошенка.

"За словами співрозмовників БДІПЛ ОБСЄ і повідомленнями ЗМІ, він (Луценко) з'явився на форумі з висунення чинного президента і зробив низку заяв, у тому числі на своїй особистій сторінці у Facebook, які поставили під сумнів незалежність його відомства", - йдеться у попередній доповіді місії, опублікованому в понеділок.

Юрій Луценко
Юрій Луценко

Крім того, спостерігачі зазначили, що кілька кандидатів є предметом триваючого кримінального розслідування, а три розслідування було розпочато після того, як вони оголосили про свою участь у виборах.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

У місії також зазначили, що засідання Ради регіонального розвитку, створеного Петром Порошенко в 2015 році, були використані в якості платформи для кампанії чинного президента в різних областях України. Зокрема, він провів велику кількість офіційних робочих візитів за час виборчої кампанії, часто використовуючи їх для агітації.

Раніше ми писали, що президент України Петро Порошенко показав свою декларацію про доходи за 2018. Крім того гарант подав декларацію до Реєстру НАПК вже після того, як 1 квітня був завершений термін її заповнення.

Електронна декларація датована 23:49 31 березня і з'явилася в реєстрі близько 02:30 1 квітня.

Згідно з декларацією, доходи глави держави за рік зросли більш ніж у 95 разів порівняно з 2017 роком. Таким чином, загальний дохід склав майже 1,6 млрд гривень.

Згідно точних підрахунків, сумарний дохід Порошенко, зазначений у декларації, склав 1 млрд 556 млн 273,8 тис. гривень.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія обробив третину голосів. Так, за першими підсумками, лідирує кандидат у президенти володимир Зеленський, слідом йде Петро Порошенко.

Як повідомляв раніше портал Знай.uа з'явилася перша реакція зарубіжних ЗМІ на українські вибори. Багато західних видань поставили новини про вибори на перші смуги.

Також портал Знай.ua писав, що під ЦВК почалися зіткнення, постраждав журналіст.