Шоумен та керівник студії "Квартал 95" Володимир Зеленський переміг у першому турі виборів президента України. Хоча до його звернення на Новий рік ніхто не знав точно, чи буде він подавати свою кандидату на вибори. Водночас соціологи почали включати шоумена Володимира Зеленського в закриті заміри рейтингу ще у 2017 році.

Про це в ефірі Hromadske повідомив заступник директора соціологічної групи Рейтинг Любомир Мисів.

Соціологи почали включати у рейтинги Володимира Зеленського як "людину, яка має певну довіру у суспільства". За словами Любомира Мисів, соціологи включають в рейтинги різних людей, щоб подивитися, чи є потенціал електорального зростання. Мисів сказав, що "Рейтинг" одним з перших показав відкритий рейтинг Зеленського.

"Не ставити його не можна було, тому що у людини вже є більш як 5% за політичний рейтинг", - стверджує соціолог.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

На його думку, Зеленський став лідером президентських перегонів в тому числі й завдяки відмові Святослава Вакарчука боротися за пост глави держави. Раніше соціологи подавали дані про те, що лідера гурту "Океан Ельзи" підтримує більше українців, аніж Володимира Зеленського.

Святослав Вакарчук
Святослав Вакарчук

Зазначимо, що нещодавні результати опитувань свідчать, що кожен п'ятий українець проголосував би за Вакарчука. Серед опитаних 64% не хотіли б бачити Вакарчука серед кандидатів, 17% не змогли відповісти на це питання. Найбільше таких серед виборців було на території Західної України та Києва.

Дослідження соціологічної групи рейтинг тривало протягом тижня з 1 по 7 березня 2019 року. Помилка репрезентативності дослідження становить не більше 1,5%. Участь у ньому взяли 5000 респондентів, віком від 18 років і старше з різних регіонів країни.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський сказав, кого хотів би бачити на посаді прем'єр-міністра.

Як повідомляв "Знай.ua", ЦВК оприлюднила дані про явку виборців:стало відомо, які області забезпечили перемогу Зеленського.

Також "Знай.ua" писав, чинний президент Петро Порошенко викликав кандидата в президенти Володимира Зеленського на дебати.