Президент звернувся до уряду, щоб організувати перевірку на поліграфі для усіх керівників державного концерну "Укроборонпром".

Діючий президент України Петро Порошенко після дня виборів провів зустріч з двома членами РНБО - екретарем Ради національної безпеки і оборони України Олександром Турчиновим та його заступником Сергієм Кривоносом, передає Рoliteka.

Під час наради Порошенко заявив, що весь керівний склад державного концерну "Укроборонпром" повинен пройти перевірку на поліграфі. Про це повідомляє прес-служба адміністрації президента.
"Ми звертаємося до уряду з проханням забезпечити організацію досліджень на поліграфі всього керівного складу Державного концерну "Укроборонпром". Окремо підготуйте списки тих, хто має пройти дослідження. Прошу включити туди і керівників державних підприємств оборонно-промислового комплексу – і керівників підприємств, і тих, хто відповідає за фінансову діяльність", - сказав Порошенко під час наради.
У випадку виявлення злочинів, Порошенко попросив передати відповідні результати досліджень поліграфа контррозвідці СБУ або у правоохоронні органи.

Крім того, президент заявив, що звернеться до Кабміну щодо "негайного фінансування міжнародного аудиту концерну "Укроборонпром". Він додав, що рішення має бути прийнято вже в квітні.

Порошенко також наголосив, що Державна аудиторська служба повинна окремо, не в якості міжнародного аудиту, перевірити "Укроборонпром".

Нарада РНБО

Весь керівний склад Державний концерн "Укроборонпром" має пройти перевірку на поліграфі. Звернувся до Уряду з проханням забезпечити організацію досліджень на поліграфі. Прошу підготувати списки тих, хто має пройти дослідження. Включити туди і керівників державних підприємств оборонно-промислового комплексу – і керівників підприємств, і тих, хто відповідає за фінансову діяльність. У випадку виявлення підстав, прошу передати відповідні результати досліджень поліграфа або контррозвідці Служби безпеки Україна, або у правоохоронні органи. На цьому наголосив під час наради з секретарем Ради національної безпеки і оборони України Олександром Турчиновим та заступником секретаря РНБО Сергієм Кривоносом.

Geplaatst door Петро Порошенко op Dinsdag 2 april 2019

Нагадаємо, журналісти Bihus.info опублікували кілька частин розслідування "Друзі президента крадуть на оборонці (секретні переписки)", в яких йшлося про величезні "відкати" і схеми розкрадання мільйонів в оборонній сфері.
За даними журналістів, безпосереднім учасником цих схем був син колишнього заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олега Гладковського Ігор.
Олега Гладковського спочатку відсторонили від посади, а згодом і звільнили. І він, і його син відкидають звинувачення журналістів.
Президент України заявив, що розслідування журналістів програми «Наші гроші» з Денисом Бигусом про корупційні схеми в українській «оборонці» було оприлюднено, щоб "підірвати довіру" до армії, держави і оборонного комплексу.