Корупційний скандал в Укроборонпром спалахнув із новою силою, тепер у ньому "засвітилися" слідчі державні органи.

скандал з Укроборонпромом
скандал з Укроборонпромом

Про це йдеться у четвертій частині розслідування "Наші гроші", пише Українська правда.

За словами журналістів, у Генпрокуратурі, Військовій прокуратурі, Державній фіскальній службі та Національному антикорупційному бюро неодноразово відкривали кримінальні провадження.

Правоохоронці розслідували діяльність, зокрема, фірми "Оптимумспецдеталь", яка була задіяна у масштабних корупційних схемах.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Саме через цю компанію син екс-члена Ради нацбезпеки і оборони Ігор Гладковський разом із партнерами (Віталієм Жуковим та Андрієм Рогозою) заробляли на контрабандних деталях із завищеними цінами.

Ігор Гладковський
Ігор Гладковський

Листування свідчить, яке виявили журналісти, свідчить, що бізнесмени часто давали хабарі правоохоронцям. Здебільшого, йшлось про 10-20 тисяч доларів за раз.

Знайшлося листування Рогози із співробітником СБУ Дмитром Москаленком, де вказано суми хабарів та кримінальні справи.

Військова прокуратура у свою чергу тричі за рік відкривала справи про оборудки, однак усі вони так і не торкнулись Гладковського, Жукова і Рогози.

ГПУ
ГПУ

Журналісти переконані, що про бізнес на оборонці знали також у НАБУ.

Ще у 2016 році НАБУ в рамках розслідування іншого провадження внесло "Оптимумспецдеталь" до переліку фіктивних фірм.

Після цього один із підприємців Віталій Жуков в особистому листуванні обурюється діями бюро і каже, що перший заступник глави відомства Гізо Углава має написати листа про помилку слідства.

Уже наступного дня компанія дійсно зникає з переліку фіктивних.

За словами журналістів, іще однією ланкою оборудок в "Укроборонпромі" був колишній таємний агент НАБУ Євген Шевченко. Він допомагав іншим фігурантам отримувати потрібні документи з бюро.

Шевченко у свою чергу визнав, що інвестував у бізнес Гладковського-Жукова-Рогози, однак стверджує, що не причетний до корупції.

Нагадаємо, у понеділок, 11 березня, народний депутат і лідер партії "Національний корпус" Андрій Білецький на прес-конференції в Києві заявив, що не хоче протистояння з поліцією або Національною гвардією.

Як повідомляв раніше Знай.ua, журналіст Денис Бігус опублікував заключну частину резонансного розслідування крадіжок оборонного бюджету в Укроборонпромі, а саме ролі силових органів в покритті корупції в СБУ, ГПУ, Нацполіції та НАБУ.

Також Знай.ua писав про те, що лідерка "Батьківщини" прокоментувала корупційний скандал в Укроборонпром.