Експертам вдалося "намалювати" портрет електорату,який голосував за того чи іншого кандидата у першому турі виборів президента України.

вибори в Україні
вибори в Україні

Про це повідомляють експерти та соціологи, посилаючись на проведені дослідження.

Дослідження свідчать, що узагальнений образ виборця, який обрав Володимира Зеленського виглядає наступним чином: це молоді люди віком переважно 18-30 років. Експерти припускають, що левову частку електорату Зеленського становлять переважно жінки.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За даними експертів, Петра Порошенка підтримують зазвичай люди віком 40-50 років. Відсоткове відношення чоловіків і жінок однакове – 50% на 50%. Якірний електорат Порошенка живе у містах і переважно це люди з вищою освітою.

Президент України Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко

А от за Юлію Тимошенко голосували переважно люди пенсійного віку. Більшість виборців, які її підтримали – це жінки віком 60-ти років і старші. Дослідження показують, що це здебільшого жителі сільської місцевості.

Юлія Тимошенко
Юлія Тимошенко

Однак при цьому експерти додають, що у другому турі результати голосування передбачити буде досить важко. Та все ж, у тих кандидатів, які змагатимуться у 2 турі є важливе завдання – переманити на свій бік електорат суперника. Володимир Зеленський шукатиме шляхів, аби в нього повірили виборці старші 25 років, у тому числі і пенсіонери. Петро Порошенко шукатиме способів заволодіти прихильністю виборців Зеленського чи Тимошенко, тобто молоді і пенсіонерів.

Нагадаємо, шоумен Володимир Зеленський виграв перший тур виборів президента України зі значним відривом від чинного гаранта Петра Порошенка.

Як повідомляв раніше Знай.ua, відомий український співак Святослав Вакарчук записав передвиборчий ролик, на який послідувала неоднозначна реакція користувачів.

Також Знай.ua писав про те, що команда кандидата у президенти Володимира Зеленського, який зі значним відривом випередив опонентів у першому турі виборів, висунула вимоги до діючого глави держави Петра Порошенка.