Український уряд заборонив нерегулярні авіарейси між Україною та Російською Федерацією.

Відповідне рішення Кабінет міністрів ухвалив у середу, 3 квітня. Проект постанови вніс міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Аваков заявив, що даний проект має на меті захистити державу від можливих загроз через повітряний простір.

Також міністр МВС прокоментував польоти до Росії українських політиків на так звані "газові переговори".

літак

"Щодо знаменитого вояжу пана Бойка до держави-агресора. Ми зробили аналіз обставин його перельоту. Пан Бойко скористався лазівкою в нашому законодавстві. Отримавши відповідне добро ФСБ РФ на прямий переліт і прямим перельотом Київ-Москва потрапив на переговори з прем'єром держави агресора", — зазначив Аваков.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Також дану ситуацію не прокоментував і прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Володимир Гройсман

"Я б дозволив прямі рейси цим політикам. На кукурузник і в одному напрямку... Наші сусіди самі перетворили себе на наших ворогів. Понад 13 тис. наших хлопців загинули, понад 30 тис. отримали поранення. І використовувати такі методи заради плюс 3% до рейтингу, це не дозволено... Можемо ввести будь-які обмеження, але важко ввести заборону на втрату совісті і честі", — сказав він.

авіапереліт

Пізніше заборону на польоти до Російської Федерації прокоментував і радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк на своїй сторінці в Facebook.

"Увага! Важливо! Більше ніяких перельотів в Мордор не буде! Кремлівські зрадники вже не зможуть літати на уклін до свого московського господаря з нашої території!", - прокоментував рішення уряду Шкіряк.

Варто додати, що єдиним винятком, коли дозволено нерегулярні рейси, залишаються для таких організацій, як ООН, ОБСЄ та Червоний Хрест для здійснення міжнародних місій.

Нагадаємо, в Міністерстві інфраструктурі анонсували будівництво нових аеропортів в Україні.

Як повідомляв портал Знай.ua, новий лоукостер з'єднає Харків з Баку - столицею Азербайджану.

Також Знай.ua писав про те, що вже за кілька місяців угорський лоукост Wizz Air та ірландський Ryanair розпочнуть рейси з Одеси.