Міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив в інтерв'ю Радіо Свобода про розвиток аеропорту "Одеса" в 2019 році.

Володимир Омелян
Володимир Омелян

За його словами, очікується, що до середини 2019 року закінчать будувати нову злітно-посадкову смугу, а до кінця року повністю здадуть оновлене льотне поле включаючи руліжні смуги. Великі лоукостери Ryanair і Wizz Air зможуть літати з Одеси вже влітку 2019 року, підкреслив Омелян.

Ми писали, що після скасування візового режиму з ЄС все більше українців мріють про подорожі і звичайно ж, більшість шукає бюджетні варіанти. Фахівці розповіли, як можна заощадити на авіаперельотах до 50%.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників
Показати ще

Український лоукостер
Український лоукостер

Забудьте ті часи, коли потрібно було шукати на десятках сайтів авіакомпаній квитки і порівнювати ціни або, що ще гірше, їхати в авіакаси. Існують онлайн-сервіси, так звані авіа-агрегатори, які збирають усі актуальні дані всіх перевізників воєдино.

Вартість квитка на сайті компанії досить приємна: від 600 до 1500 гривень.

Раніше повідомлялося, що міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив про обов'язкове припинення залізничного сполучення України з Російською Федерацією.

За словами Омеляна, число поїздок громадян України на залізничному транспорті в РФ "невблаганно скорочується".

"Тому воно (залізничне сполучення - ред.) буде припинено так чи інакше або рішенням уряду, чи за фактом, бо ніхто не буде їздити", - говорить міністр.

Міністр зазначив, що питання припинення сполучення України з РФ поки не фіналізований на рівні Кабміну.

"У 2018 році ми вперше отримали набагато більший потік пасажирів в західному напрямку, ніж у східному", - зазначив міністр.

У минулому році Міністерство інфраструктури України підготувало пропозиції щодо протидії Росії. Мова йшла і про припинення пасажирського залізничного сполучення.

Як повідомляв портал "Знай.uа" з нового 2019 року в Україні набув чинності податок на додану вартість на ввезення товарів у міжнародних поштових відправленнях на суму понад 100 євро для одного одержувача-фізособи.

"Знай.uа" писав, що швидкісний потяг зійшов з рейок в Південній Кореї.