Висловлювання скандальної екс-нардепа від "Свободи" Ірини Фаріон повинні перевірити правоохоронні органи на предмет розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

Про це сказав політолог і спікер штабу Володимира Зеленського Дмитро Разумков.

Він відзначив, що у "воюючій країні подібні заяви можуть викликати підіграванні країні-агресору в рамках гібридної війни". Більше того він розповів, що висловлюваннями опальної екс-нардепа повинні зайнятись правоохоронні органи.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

"Я думаю, що цим питанням варто зайнятися правоохоронним органам, тому що, як мені здається, це був заклик до мало не громадянській війні. Було сказано наступне: "Потрібно почати війну проти 30% виборців України". Я вважаю, що це спроба розпалювання ворожнечі на національному рівні, або на якомусь іншому незрозумілому для мене рівні. Це явно заклик до якихось хвилювань в країні", - заявив Разумков.

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року
Показати ще

Крім того він відзначив, що не до кінця розуміє суті висловлювань Фаріон та заяви подібних спікерів, адже вони подекуди можуть граничити з певним захворюванням.

"Я не зовсім розумію позицію Фаріон і заяви інших людей хто, кого і як повинен стріляти. Це якась істерія, що межує з легкою формою шизофренії, а може, і не легкою", - додав він.

При цьому Разумков розповів, що у програмі зеленського чітко відображена "мовна позиція". За твердженням політолога в Україні буде лише одна офіційна державна мова.

"Єдиною державною мовою в країні є українська. Це абсолютно зрозуміла позиція, і я думаю, що її поділяють переважна більшість наших співгромадян. Але тим не менше, має існувати нормальне ставлення і розвиток всіх інших мов", - сказав Разумков.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Разумков також розповів, чому під час промов Зеленський переважно використовував російську мову. За словами політолога з боку кандидата в президенти немає ніякого порушення закону, і поки він не є держслужбовцем, він може розмовляти будь-якою мовою. Але в разі перемоги Зеленського на виборах президента України, він буде слідувати законам своєї країни.

"Це вимоги закону, і Володимир Зеленський як президент країни буде слідувати законам України. І як гарант Конституції буде говорити українською мовою", - заявив він.

Нагадаємо, команда кандидата у президенти Володимира Зеленського висунула вимоги до діючого глави держави Петра Порошенко.

Як повідомляв "Знай.ua", Сергій Лещенко прокоментував пристрасті навколо політичних баталій, які вирують в контексті виборів президента.

Також "Знай.ua" писав, що Міхеїл Саакашвілі розкрив багато подробиць з приводу "брудної політичної гри Петра Порошенка".

Президент Зеленський для Путіна така ж загадка, як і для України - Бережний