У випадку, якщо раптом Російська Федерація нападе на Польщу, то Захід буде змушений застосувати проти агресора ядерну зброю. З такою гучною заявою виступив екс-головнокомандувач Сухопутними військами Польщі, генерал Вальдемар Скшипчак.

Про це стало відомо завдяки повідомленню видання Wirtualna Polska.

"Це правда, що американці збиралися нанести ядерний удар, щоб зупинити Червону армію в Польщі. Тепер існує аналогічний план, якщо Путін вдарить", – заявив Скшипчак.

Путін та Шойгу
Путін та Шойгу

"Більше того, у військовому сенсі це розумно. Для нас, поляків, такий сценарій, звичайно, неприйнятний. Але якщо спалахне війна, ніхто не питатиме нашої думки. Ми не будемо міняти географічне положення", – зазначив генерал.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Ядерна зброя РФ
Ядерна зброя РФ

За його словами, Польща є "фронтовою державою, тому вона завжди буде областю зіткнень, як це передбачалося під час Варшавського договору".

Польща
Польща

"Не треба бути великим стратегом, щоб знати, що в битві проти російської військової машини жодна армія в Європі, зокрема в Польщі, не мала б жодних шансів", – додав в Скшипчак.

Він відзначив важливість членства в НАТО та збільшення оборонних витрат.

Варто нагадати, що висловлювання скандального екс-нардепа від "Свободи" Ірини Фаріон повинні перевірити правоохоронні органи на предмет розпалювання міжнаціональної ворожнечі. Про це сказав політолог і спікер штабу Володимира Зеленського Дмитро Разумков.

Він зазначив, що у "воюючій країні подібні заяви можуть викликати підігрування країни-агресора в рамках гібридної війни". Більш того, він розповів, що висловлюваннями опальної екс-нардепа повинні зайнятися правоохоронні органи.

Нагадаємо, жодного шансу на порятунок: українцям показали бліндаж, який коштував життя героїні.

Як повідомляв Знай.uа Зеленський перемагає мовчанням: Лещенко пояснив, куди Порошенко тягне України.

Знай.uа писав, викорінити повністю: Данилюк назвав головну місію Зеленського після виборів.