21 квітня комік і кандидат в президенти Володимир Зеленський отримає відповідь на питання, чи стане він президентом України.

Але зараз, напередодні дебатів, чи не кожен цікавиться, ким були батьки Володимира Зеленського, повідомляє ХВИЛЯ.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Власник і засновник "Квартал 95" не розповідає про сімейне життя. Але під час рідкісних інтерв'ю все-таки захоплюється батьком.

Батько Володимира – Олександр Зеленський, який багато років працює професором і завідувачем кафедри інформатики та прикладного програмного забезпечення в Криворізькому економічному інституті.

Популярні новини зараз
Вам тут не раді: європейська країна створює біженцям люті умови – залишитись зможуть одиниці Школярам встановлять нові правила відвідування уроків: за що суворо каратимуть Доведеться перебиватися з хліба на воду: яку пенсію дадуть при зарплаті 8000 грн Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати
Показати ще

"Він виховав багатьох вчених… Він навчив ціле покоління хлопців, вони стали кандидатами і докторами наук", — говорив Володимир Зеленський в одному з інтерв'ю для Дмитра Гордона.

При цьому Зеленський-молодший пишається і тим, що у його батька кришталево чиста репутація.

"Приїхав пацан з Америки – у нього класна робота, на самому початку п'ять тисяч доларів отримував, зараз вже напевно багатий чоловік. Приніс йому якісь цукерки, коньяк – він його жене по інституту…", – казав Зеленський-молодший.

Тому в рідному Кривому Розі зірку все ще називають сином того самого Олександра Зеленського. Хоча, можливо, після цих виборів ситуація і зміниться.

Деякий час сім'я Зеленських жила в Монголії. І це при тому, що вони були українцями за національністю.

Там і працював батько Володимира. Він був математиком за освітою, а потім став професором на кафедрі кібернетики та обчислювальної техніки. У Монголії він був одним з тих, хто будував гірничо-збагачувальний комбінат. Мама Римма займалася інженерними технологіями.

У цій же далекій азіатській країні Володимир пішов у перший клас, але подружжя Зеленських вирішило повернутися в Україну. Позначився важкий клімат – він неблаготворно вплинув на здоров'я матері Зеленського-молодшого.

Батько Володимира працював в Криворізькому університеті, а коли його син вступав туди ж, то навіть поїхав по роботі з країни. В ту ж Монголію, де у нього склалася відмінна репутація.

"Щоб ніхто не подумав, що мій тато якось вплинув на моє надходження. Батьки – це великі, головні для мене люди… Вони мені дали засадничу річ – виховання, хворобливе світовідчуття, хворобливе відчуття брехні та неправди, чому, власне, я так реагую на будь-яку брехню в Інтернеті", — говорив Володимир Зеленський в інтерв'ю.

При цьому відносини батька і сина не завжди складалися добре. За словами Володимира, він в гніві за те, що батько не хоче від нього нічого брати. Батько не завжди позитивно сприймає пародії «Кварталу».

"Відверто скажу: з Вовою через Кличка посварився. Я був спортсмен і на це дивлюся інакше. Кличко Олімпійський чемпіон, найкращий у світі серед профі! Тупий спортсмен великим ніколи не стане, а Кличко великий! Таку людину не треба було б чіпати, а вони його… ", — казав Зеленський-старший в одному з інтерв'ю.

Але при цьому все одно дуже пишається і ображається, коли хтось із знайомих каже, що не підтримує кандидатуру сина.

"Я не в захваті, що він пішов у політику, я ж знаю, що це бруд страшний. Скрізь злодійство, болото. Мама теж переживає, їй не потрібна вся ця політика. Я не хочу, щоб як позавчора прийшла сусідка і - "я за Вову не буду!" Ми дуже образилися, звичайно. Каже, мені подобається Юля. Ну подобається Юля - ми з тобою не друзі! Іди до Юлі чай пий!. Якщо чесно, дуже хвилююся. Дуже переживав я, коли прочитав гидоти про Вову, навіть страшно стало. Я люблю свого сина, скажу вам чесно. А який нормальний батько не любить свого сина? Звичайно, люблю", — говорив батько Володимира.

Нагадаємо, Дебати Зеленського та Порошенко на межі зриву: горить НСК "Олімпійський"

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Порошенко і Зеленський, алкоголь і наркотики: дебати кандидатів стають все цікавіше

Також Знай.ua" писав про те, що Порошенко доведеться вибачитися: Зеленський пред'явив гаранту три умови перед дебатами