У кандидата в президеннти України Володимира Зеленського є одне слабке місце, яке стало основним аргументом його противників - відсутність у нього політичної команди.

Незважаючи на неодноразові завіряння Зеленського представити свою команду до другого туру виборів, сьогодні про людей, які мали б втілювати його план дій у разі перемоги на виборах, нічого не відомо.

Втім, радників Володимир Зеленський має, і всі вони відомі і з відповідним досвідом. Люди, яких названо радниками Зеленського, так чи інакше мали конфлікти з нинішніми мешканцями Банкової та Грушевського. І всі вони – далеко не новачки в українській політиці .

Що ж відомо про радників Зеленського.

Олександр Данилюк

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

44 роки.
За освітою інженер-електрик та фінансист. Має ступінь МВА. Очолює Координаційний центр з упровадження економічних реформ.

Був радником президента Януковича. У 2015-2016 – заступник голови Адміністрації президента України. У 2016-2018 – міністр фінансів в уряді Гройсмана.

На посаді міністра успішно домовлявся з МВФ, реформував митницю, звільнив скандального голову ДФС Романа Насірова. Звільнення з посади міністра йому "забезпечив" конфлікт з Володимиром Гройсманом – вони по-різному бачили боротьбу з корупцією.

Сам Данилюк запевнював, що в уряді на нього шалено тиснули.

Айварас Абромавичус

43 роки.
За освітою – бакалавр по міжнародному бізнесу. Зараз – директор компанії "Агро Регіон".

Працював у банках та інвестиційних компаніях у Швеції та Росії. В Україні живе і працює з 2008 року.

У грудні 2014 отримав українське громадянство від президента Порошенка разом з посадою міністра економічного розвитку та торгівлі в уряді Арсенія Яценюка. Але у лютому 2016 року заявив, що йому не дають проводити реформи. А у квітні пішов з посади міністра – уряд Яценюка тоді змінив кабінет Гройсмана.

До заслуг Абромавичуса як міністра можна зарахувати: запуск системи електронних державних закупівель, ратифікацію угоди про вільну торгівлю з ЄС, домовленість про вільну торгівлю з Канадою.

Скандально відомі суперечки Абромавичуса з Ігорем Кононенком. Абромавичусу дуже не подобалася "звичка" останнього всюди просувати на посади своїх людей, про що Айварас не соромився казати вголос.

Сергій Лещенко

39 років. За освітою – журналіст. Народний депутат.

Працював на Новому каналі, в "Українській правді".

З 2014 року і досі – нардеп.

Лещенко як журналіст відомий власними та спільними з Мустафою Найємом розслідуваннями.

Як нардеп Лещенко займається питаннями міжнародного співробітництва та імплементації антикорупційного законодавства.

Але найскандальніша історія, пов'язана з іменем Лещенка стосується його "квартирного питання". У вересні 2016 року вибухнув скандал через новину, що Лещенко придбав величезну квартиру в центрі Києва за сім з половиною мільйонів доларів. Тоді як задекларований дохід становив 298 тисяч 424 гривень, та ще 50,7 тисячі євро і 102 тисячі доларів заощаджень. Решту ж грошей, за його словами, він позичив у мами, в друзів з "Української правди", а також доклали із заробітків його тодішньої дівчини діджея Анастасії Топольської.

Розслідування за фактом можливого незаконного збагачення нардепа Лещенка триває досі.

Руслан Рябошапка
43 роки. За освітою юрист, заступник Міністра юстиції України.
У 2016-2017 – член Національного агентства із запобігання корупції.

У 2011-2013 – заступник директора Департаменту юридичного забезпечення Секретаріату Кабінету Міністрів України, 2013-2014 – керівник Департаменту аналізу антикорупційної політики у неурядовій організації "Transparency International Україна".

У березні 2016 року, був обраний членом Національного агентства з питань запобігання корупції, де займався питаннями антикорупційної політики та запобігання конфлікту інтересів.
У тому ж році фігурував у скандалі з появою в реєстрі електронних декларацій фальшивого запису, зробленого від його імені.

2017 року Руслан Рябошапка написав заяву про відставку з посади члена Національної агенції з питань запобігання корупції.