Президентська гонка в Україні та, особливо, те, що відбувається після першого туру – історія дебатами між кандидатами в президенти Петром Порошенком і Володимиром Зеленським, вразили не тільки українців. Американський телеканалу CNN теж, м'яко кажучи, здивований.

Особливо американці відзначають ситуацію навколо несподіваної здачі аналізів претендентами на президентське крісло.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

"Сенсаційна президентська виборча кампанія в Україні в п'ятницю (5 квітня) зробила черговий сюрреалістичний поворот, коли діючий президент і його суперник Володимир Зеленський здали аналізи крові на камери перед дебатами". передає телеканал

Також CNN були вбиті наповал ідеєю можливого проведення дебатів на "Олімпійському", де, як нагадують американці, виступали такі відомі артисти, як Мадонна, Шакіра і Red Hot Chili Peppers.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Подія … відображає величезний внутрішній інтерес до (президентської) гонки. Сюрреалістична гонка настає у серйозний час для України, яка провела п'ять років у гібридній війні з Росією". підкреслив телеканал

Володимир Зеленський (Квартал 95)
Володимир Зеленський (Квартал 95)

Нагадаємо, що Володимир Зеленський зараз має хороший рейтинг, політологи всі як один переконані, що головне надзавдання для кандидата - не розгубити його в умовах короткого "медового місяця".

Зокрема, політтехнолог Андрій Золотарьов зазначає: якщо кандидат у президенти Володимир Зеленський виграє у другому турі виборів президента України, то яскраво переформатувати під себе Верховну Раду, як це зробив свого часу Янукович, у нього не вийде. Про це сказано в матеріалі "Головкому".

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Золотарьов зазначає, що надзавдання в разі перемоги для Зеленського – не розгубити рейтинг в умовах короткого "медового місяця" з виборцями і відсутності економічних ресурсів для популярних кроків.

Як повідомляв "Знай.uа", відомий політолог Юрій Романенко розповів, у чому сила кампанії кандидата Володимира Зеленського і як він змусив Петра Порошенко "забути про свій порядок".

Також "Знай.uа" писав, що у Зеленського озвучили план повернення Криму і Донбасу: інший позиції бути не може.