Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко, яка посіла третє місце за результатами першого туру, може таки потрапити у другий. Таке можливо за умови, якщо хтось з двох інших кандидатів — Володимир Зеленський чи Петро Порошенко, відмовляться від участі у виборах.

Про це повідомила "Українським новинам" член Центральної виборчої комісії Світлана Кустова.

Кандидати в президенти України Володимир Зеленський і Петро Порошенко мають право відмовитися від участі у другому турі виборів до кінця 7 квітня. В цьому випадку їх місце займе Юлія Тимошенко, яка посіла третє місце в першому турі.

"Відповідно до затвердженого календарного плану звернення із заявою про віhttps://znaj.ua/politics/224418-gricenko-rozpoviv-pro-zustrich-iz-zelenskim-kurs-na-nato-korupciya-i-zv-yazki-z-kolomoyskimдмову від балотування дозволяється до 7 квітня включно, а рішення про скасування приймається ЦВК до 8 квітня включно", - зазначила вона.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Юлія Тимошенко
Юлія Тимошенко

Світлана Кустова також пояснила цю процедуру: якщо вийшов до другого туру кандидат відмовляється від балотування, то замість нього в бюлетень включається наступний отримав найбільшу кількість голосів кандидат.

П'ятірка лідерів виглядає так:

  • Володимир Зеленський - 30,24% (5713825 голосів).

  • Петро Порошенко - 15,95% (3014523 голоси).

  • Юлія Тимошенко - 13,40% (2532230 голосів).

  • Юрій Бойко - 11,67% (2205974 голоси).

  • Анатолій Гриценко - 6,91% (1306411 голосів).

Варто зазначити, що кандидат у президенти Володимир Зеленський записав відео з приводу майбутніх дебатів на НСК "Олімпійський". Так він заявив, що "арбітром", незалежним суддею дебатів повинен бути кандидат, що посів третє місце в першому турі президентських виборів — Юлія Тимошенко. Відеозвернення до Тимошенко з'явилося на каналі "Зе!Команди".

Нагадаємо, що Анатолій Гриценко розповів про зустріч із Зеленським: курс на НАТО, корупція і зв'язки з Коломойським.

Як повідомляв "Знай.uа", Порошенку і Зеленському запропонували нове місце для дебатів.

Також "Знай.uа" писав, що відомий політолог Юрій Романенко прокоментував скандал навколо дебатів.