Раніше Знай.ua вже повідомляв про те, що у переддень першого туру виборів президента в багатьох держустановах були замовлені через систему державних закупівель prozorro нагородні годинники. Все говорило про те, що це простимулює держслужбовців правильно проголосувати 31 березня.

І ось вже залишилося тільки два претенденти на головну посаду в нашій країні, і поки вони самі і їхні соратники ламають списи в словесних баталіях у соціальних мережах, у Верховній Раді вирішили не забути і себе улюблених. Через систему prozorro ми дізналися, що як раз під час другого туру президентських виборів, Управління справами Верховної Ради замовило 5776 штук почесних грамот і дипломів, а також майже 4 тисячі нагрудних знаків.

За заслуги

Так вже збіглося, чи це зроблено навмисно, але саме після 21 квітня, коли стане ясно, хто ж очолить Україну, пройде аукціон на замовлення почесних грамот. Відзначимо, що це будуть почесні грамоти «За особливі заслуги перед українським народом» і просто «За заслуги перед українським народом». Вони вручаються народним депутатам, держслужбовцям, а також іноді трудовим колективам або іноземцям, яке щось зробили на благо України.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Разом з грамотами йде також і нагрудний знак, який носиться з лівого боку і, напевно, є мрією багатьох чиновників, так як це найкраще визнання твоєї роботи.

Складна арифметика

Кореспондента Знай.ua зацікавив один момент, пов'язаний з кількістю нагород. Як видно, кількість папок і вкладок не збігається, наприклад, папок «За особливі заслуги» менше на 150, ніж до них вкладок. Що стосується грамоти «За заслуги», то тут різниця в 584 папки.

При цьому кількість нагрудних знаків також не відповідає кількості грамот. Для грамоти «За особливі заслуги» їх всього 1130, для «звичайних заслуг» всього 2570 нагрудних знаків.

Тут слід зазначити, що відповідно до закону Почесна грамота підписується головою Верховної Ради, скріплюється гербовою печаткою ВР і вручається разом з нагрудним знаком. Тобто їх повинно бути рівна кількість. Але видно, в парламенті чи вирішили закупити про запас, або ж збираються когось нагородити без нагрудного знака, а хтось отримає повний комплект, або ж хтось буде нагороджений у приватному спілкуванні. Ймовірно, все залежить від того, хто як проявить себе на майбутніх виборах.

Про те, що така невідповідність у кількості грамот і нагрудних знаків не випадкова, говорить і те, що, наприклад, дипломи молодим вченим і вкладинки для них замовлені в однаковій кількості 70-ти штук.

Все-таки наші державні діячі дуже схожі на сорок, які тягнуть у гніздо все те, що блищить. Адже «Почесна грамота за заслуги перед українським народом» нічого окрім задоволення свого его не дає, ніяких пільг, а також привілеїв. Просто повість на стіну, щоб усі бачили, як багато ти зробив для Україн ...

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що українці дорого заплатять за басейн для Гройсмана.

Так само ми писали, що українські депутати круто забухають за наш рахунок.

Нагадаємо, чиновники виділили на охорону мільйони: до чогось готуються?