Ігор Лесев опублікував у своєму Facebook незвичайний пост, в якому порівняв Порошенко і Януковичем.

Він упомул "систему" втікача президента, команду Порошенко і головні відмінності між гарантами.

Ігор Лесев

"Кілька разів зустрічав пасажі, в яких порівнюють нинішнє становище Порошенка з Януковичем зразка лютого 2014 року. Але це зовсім не так. У Януковича все було жорсткіше і без сентиментів. На нього тиснули ззовні і зсередини. І він постійно поступався і зрадив своїх соратників. Януковича завалювали масовкою, свавіллям, а потім і трупами. Важко приймати правильні рішення, коли ти боягуз, а тебе ще й звинувачують у масових вбивствах."

Потім він згадує головних виконавців при режимі Януковича.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Віктор Янукович
Віктор Янукович

"Але у Януковича були виконавці – професійні та вірні. Вірні не саме Януковичу, а нехай і дурню, але в статусі легітимного Президента України. У Януковича була стійка преторіанська гвардія – «Беркут». Вони жили в гуртожитках, отримували звичайну зарплату, їх палили і вбивали, але вони все одно не відступали, тому що виконували «Закон про міліцію». І у Януковича були виконавчі чиновники. Їх ставили на коліна, прив'язували до стовпів, але за винятком парламентських повій і одного чуйного міністра економіки, масово ніхто не переобувался."

Також він не забув згадати і про "системі" втікача президента України.

Віктор Янукович
Віктор Янукович

Система звалилася, коли впав сам Янукович. Не можна керувати країною з Ростова-на-Дону. Система працює за правилами тільки до тих пір, поки вони – правила – відповідають нормативам самої Системи. Чиновники і силовики готові були відстоювати інтереси Президента України, а не інтереси громадянина Януковича. У Порошенка всіх цих проблем немає і близько. Всі навіть діаметрально протилежно. По-перше, це Порошенко намагається зламати лінійне розвиток свого швидкого фіаско. Йому б зараз щось ядерне, тому що інформаційна порядок – повна жопа. Скажімо, прилітають бомбардувальники з країни-агресора і бомблять Харків. І щоб неодмінно з трупами. Погодьтеся, тут вже і про Свинарчуках забудуть, і про дебати з аналізами. Або хоча б політичні вбивства. Ось кого не шкода? Генпрокурора? Спікера? Главу РНБО? Кого Петру Олексійовичу не шкода? Всіх шкода? Ну так адже тоді точно не переоберуть. По-друге, самі виконавці у Порошенка – це той ще головняк. Вже почався бунт Системи. В Одесі губернатор показав факер. У Херсоні взагалі незрозуміло хто управляє. В АП заочні відставки.

І нагадує, що Порошенко кидають свої ж люди

Петро Порошенко
Петро Порошенко

"А подивіться як Петра Олексійовича кинули мережевики. Вони нахабно крадуть гроші, кидаючи перекупок голосів. І це перед другим туром виборів. Ніхто вже не вірить в диво. А щури не просто біжать, а біжать з сиром. Петро Олексійович так цей сир дбайливо скирдовал до виборів. Спустошили бюджет. Збільшили через монетизацію субсидій дірку за борги ЖКГ. Підняли нормативи по відкатам на митниці. Збільшив в два рази фінансування Укравтодору, залишивши показники з ремонту/будівництва доріг на колишньому рівні... А за підсумком насилу нашкребли лише 3 мільйони хом'ячків. І, по-третє, у Порошенка, на відміну від того ж Януковича, все ще є час і вибір. Порошенко зараз сам вирішує, переступати чи ні риску"

Лесев запевняє, що Порошенко виявився тим, хто вміє домовлятися та торгуватися, а також упомнял події 2014 року на Майдані Незалежності.

Силовий розгін Майдану
Силовий розгін Майдану

"Він може домовлятися та торгуватися. Може виводити виведене і переписувати ненайденное. Може вивчати щорічний довідник «Країни світу» і вивчати розділи «Отримання громадянства». І коли хтось каже, що Порошенко – це Янукович, це абсолютна неправда. Янукович був жалюгідний і безвольний. Ні харизми, ні спраги життя, ні авантюрного складу розуму, нічого. Йому пощастило тільки з виконавцями, завдяки яким він зумів фізично вижити. Був би Порошенко тоді на місці Януковича в 14-м – Майдан би випалили розпеченим залізом. Але от біда. Ті хто поруч з Порошенком зараз – вкрадуть залізо разом з піччю, де його повинні були загострити."

Нагадаємо, Томенко показав, як Порошенко переступив Конституцію

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Лукашенко назвав наступного президента України

Також Знай.ua" писав про те, що Романенко показав, хто голосує за Порошенка