Напередодні другого туру президентських виборів з'явилася нова заява чинного гаранта. Так, на наступних виборах в 2024 році президент України Петро Порошенко планує балотуватися до Європарламенту.

Про це Петро Порошенко заявив у кулуарах Київського безпекового форуму, відповідаючи на питання про те, що він робитиме після перемоги Володимира Зеленського на виборах президента.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

"В 24-му році я буду балотуватися в депутати Європарламенту", - заявив він.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Порошенка обрано президентом України в травні 2014 року на п'ятирічний строк. Конституція обмежує перебування на посаді Президента двома термінами, тобто Порошенко в будь-якому випадку повинен залишити посаду в 2024 році, однак соцопитування показують, що він не буде переобраний.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Варто зазначити той факт, що депутати Європарламенту можуть балотуватися лише громадяни країн Євросоюзу. Цікава і досить амбітна вийшла заява у чинного президента.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що телеведучий Андрій Пальчевський прокоментував поїздку кандидатів в президенти Володимира Зеленського та Петра Порошенка в Париж, де опоненти зустрінуться з главою Франції Еммануелем Макроном. Відповідне відео він опублікував на своєму Telegram-каналі.

"Сьогодні планується зустріч Макрона із Зеленським і Порошенко в режимі тет-а-тет. Слугу народу він зустріне першим, о 3 години дня, зустріч з Порошенком зате запланована на кілька годин пізніше. Неабиякий випадок - президент Франції розмовлятиме з кандидатом Володимиром Зеленським. Ну ви розумієте, що такий хід викликав лють у Порошенка", - вважає Пальчевський.

Нагадаємо, соратника Порошенка викликали на допит у НАБУ, - ЗМІ.

Як повідомляв Знай.uа українські герої поділилися емоційними фото з Зеленським.

Також Знай.uа писав, Зеленський запропонував альтернативу Порошенку дебатів на "Олімпійському".