11 квітня команда кандидата в президенти України Петра Порошенка у своєму телеграм-каналі опублікувала скандальне відео. На ньому Володимира Зеленського збиває вантажний автомобіль. Потім з'являється доріжка кокаїну і напис: "У кожного своя дорога".

Ролик став апофеозом чорного піару, яким в останній тиждень займається команда Порошенка. Вона веде лінію на те, що Зеленський вживає наркотики.

Правда, судячи по рейтингах, ця стратегія себе не виправдала: розрив між кандидатами збільшився до 40% на користь Зеленського.

Відео, яке можна розцінити ледь не як заклик до вбивства, викликало реакцію поліції. За фактом розповсюдження відеоролика відкрито кримінальне провадження. Відомство Авакова зробило це навіть без заяви від команди кандидата Зеленського.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

"За результатами моніторингу соціальних мереж, Національною поліцією виявлені факти розповсюдження відеоролика, в якому одного з кандидатів на пост президента України нібито збиває вантажівка.

Зараз проводиться перевірка, у рамках якої поліція з'ясовує обставини появи цього відео та осіб, причетних до його замовлення, виготовлення та розповсюдження. Також готується офіційний запит до представників адміністрації соцмереж, які поширили це відео, - з метою його видалення...

За даним фактом Головним слідчим управлінням Нацполіції відкрито кримінальне провадження за статтею ч. 2 ст. 346 Кримінального кодексу України - погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча", - йдеться в заяві поліції.

Ще раніше скандальне відео відкоментували в соцмережах.

"Хлопці, у вас дно є? Не бійтеся, пенсія - це не страшно", - коментує радник Зеленського Дмитро Разумков.

"Ганьба! Чернуха, яку ніколи не визнають штаби, не криючись публікується на офіційному каналі кандидата! Нові стратегічні комунікації", - пише у нього в коментарях голова НСЖУ Сергій Томіленко.

"В'ячеслав Чорновіл теж був наркоманом", - пише волонтер Юрій Касьянов, натякаючи на загибель у ДТП лідера "Народного руху", який, за чутками, став жертвою політичного вбивства.

Політолог Віктор Небоженко вдячний Порошенко за цей "камінг-аут".

"Після цього цинічного і кримінального ролика команди Порошенка, в якому фура збиває кандидата в президенти Зеленського раптом стало ясно, що ми погано знали свого "колишнього" Президента. Виявляється, що у Порошенка є "розкішна" ненависть до всіх, хто стоїть у нього на "дорозі". У цьому головна причина його дивного, суперечливого і жорстокого поводження в останній місяць перед публічним і принизливою поразкою на виборах".

"Фура добила рейтинг Петі", - пише у Facebook видеоблогерша Ольга Шарій.

Нагадаємо, Порошенко заявив, що за час президентства нічого не знав про корупційні схеми.

Як повідомляв портал Знай.ua, у штабі Петра Порошенка сказали, коли і куди він прийде для участі в дебатах з Володимиром Зеленським

Також Знай.ua писав, Зеленський почав представляти свою команду: кандидат у президенти назвав головних радників.