Народного депутата Надію Савченко, яку підозрюють в організації теракту, та іншого фігуранта цієї справи керівника організації "Офіцерський корпус" Володимира Рубана випустили з-під варти.

Про це повідомила сестра Савченко Віра на своїй сторінці у Facebook. За словами Віри Савченко, Надію відпустили, оскільки термін її арешту сплив 16 квітня. А суд не продовжив їй термін запобіжного заходу.

Сама Савченко, коментуючи своє звільення заявила, що "буде боротися за Україну". Також вона заявила, що доведе свою невинуватість, повідомляє "Хвиля".

"Я докажу свою невинуватість, я виграю у цьому суді. Тепер нам спішити нікуди", — заявила Савченко.

У серпні 2018 року правоохоронці завершили досудове слідство у справі депутатки Савченко та екс-переговорника Володимира Рубана.

Нагадаємо, 29 серпня Шевченківський районний суд Києва відмовив адвокатам позафракційного народного депутата України Надії Савченко в задоволенні скарги про зміну запобіжного заходу.

Адвокати тоді просили замінити утримання під вартою домашнім арештом або передачею на поруки. Слідчий суддя оголосив резолютивну частину ухвали, згідно з якою Савченко мала залишатися під арештом.

Як повідомляв портал Знай.ua, про те, що в найближчі дні Надію Савченко Володимира Рубана можуть звільнити з СІЗО, повідомив екс-заступник глави адміністрації Віктора Януковича Андрій Портнов.

Він пояснив, що якщо до 24:00 15 квітня санкція не буде продовжена, Савченко і Рубан вважатимуться особами, щодо яких не діє якась міра запобіжного заходу.

Також Знай.ua писав, Савченко заговорила російською заради Гордона і зробила скандальну визнання за гратами.

На провокативне питання Гордона, чи насправді хотіла нардеп підірвати пів-Києва, Савченко сказала: "Відповім тобі російською, оскільки зрозуміють більше людей по всьому світу. Чи хотіла я? Як у будь-якої нормальної людини у мене з'являються гострі саркастичні бажання. Так, я хотіла, але хотіти і зробити - не одне й те саме. І не пів-Києва, ми говоримо тільки про Верховну Раду", - сказала Савченко.