В найближчі дні народного депутата Надію Савченко та керівника організації "Офіцерський корпус" Володимира Рубана можуть звільнити з СІЗО.

Цю інформацію повідомив екс-заступник глави адміністрації Віктора Януковича Андрій Портнов у своєму телеграм-каналі.

"Тільки що колегія суддів київського апеляційного суду звернулася в ГПУ зі зверненням, в якому вказала на незаконність утримання під вартою Савченко і Рубана. Суд відправив справу в Оболонський суд. При правильній роботі адвокатів, вже в понеділок вони можуть бути звільнені".

Крім того, в мережі з'явився відповідний документ із дорученням колегії суддів до ГПУ та уповноваженому Верховної Ради з прав людини, передає OBOZREVATEL.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

"12 квітня 2019 року ухвалою колегії суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду, подання в. о. голови Дарницького районного суду міста Києва про визначення територіальної підсудності кримінального провадження за обвинуваченням Савченко Н.В. і Рубана В. о. задоволено, кримінальне провадження направлено для розгляду в Броварський міськрайонний суд Київської області". прес-служба Київського апеляційного суду

За словами адвоката Рубана Валентина Рибіна, "якщо до 24:00 15 квітня санкція не буде продовжена, Володимир і Надія вважатимуться особами, щодо яких не діє якась міра запобіжного заходу".

Він пояснив, що 12 квітня в Апеляційному суді прокурори намагалися вручити клопотання про продовження арешту Савченко і Рубана самим обвинуваченим і їх адвокатам, де залишали пробіл в частині назви суду, якому випаде розглядати питання продовження/непродовження арешту.

"Але у нас була узгоджена позиція з цього приводу з колегами. Ще коли колегія віддалилася в дорадчу кімнату для винесення вердикту про підсудність, ми покинули зал і такі папери прокурорів не прийняли. Тобто, в даний час клопотання про продовження арешту нам не були вручені. Очікуємо, що їх нам передадуть у понеділок в Броварах, і у нас буде три години для ознайомлення з ними". Валентин Рибін

Київський апеляційний суд (вул.Солом'янська,2а) вкотре розглядав подання про визначення підсудності по справі Надії...

Geplaatst door Надія Савченко op Vrijdag 12 april 2019

Нагадаємо, Савченко заговорила російською заради Гордона і зробила скандальну визнання за гратами.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", Савченко закликала ЄС піти в "наступ" на українську владу: "Вже давно пора".

Також "Знай.uа" писав про те, що Рубана і Савченко відправлять на Донбас.