Політтехнолог і ведучий телеканалу "Прямий" Тарас Березовець видалив свій пост, у якому пов'язав пожежу в Соборі Паризької Богоматері з Володимиром Зеленським.

Тарас Березовець

Відповідний коментар він оприлюднив на своїй сторінці у Facebook.

Березовець не вибачився за скандальний жарт, хоча й запевнив, що не хотів ображати почуття інших.

"Мій вчорашній пост щодо пожежі в Соборі Паризької Богоматері поширився як пожежа в соцмережах. Прокоментувала його і надзвичайний та повноважний посол Франції в Україні Ізабель Дюмон, у своєму Твіттері прокоментувавши його як "ганьбу". Все це вимагає пояснень із мого боку", – написав Березовець.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Він зазначив, що "Велика Французька революція дарувала світові три головні цінності, свобода, рівність, братерство – саме свобода, в т.ч. свобода слова, є непорушним принципом П'ятої республіки".

"Скандально відоме французьке видавництво Charlie Hebdo кілька років тому стало мішенню терористичної атаки через свої неоднозначні публікації. Проте ніхто не поставив під сумнів право журналістів на свою суб'єктивну думку", – продовжив Березовець.

Мой вчерашний пост относительно пожара в Соборе Парижской Богоматери распространился как пожар в соцсетях....

Geplaatst door Taras Berezovets op Maandag 15 april 2019

"Чим моє право як українського журналіста відрізняється від прав моїх французьких колег?", - поцікавився Березовець.

"Чи був жарт за межею? Так, був. Але, відверто, чим він у принципі відрізняється від 90% жартів "95-го кварталу"?", – заявив журналіст Порошенка.

Квартал 95
Квартал 95

"Менше з тим, президент Франції і посол в Україні визнали можливим сісти за один стіл із людиною, який є автором багатьох жартів, за які в Європі він давно б лишився без роботи. Хіба це я називав свою країну німецькою порноакторкою і порівнював жителів Західної України з розумово неповноцінними?", – резюмував він.

Українці бурхливо відреагували на опус Березовця у мережі, відзначивши, що його поведінка є типовою для "порохобота".

Нагадаємо, кандидат у президенти України Володимир Зеленський шокований тим, що у Франції загорівся Собор Паризької Богоматері.

Як повідомляв раніше Знай.ua, посол Франції в Україні Ізабель Дюмон відреагувала на невдалий жарт політтехнолога та ведучого телеканалу "Прямий" Тараса Березовця щодо "причетності" до пожежі в Соборі Паризької Богоматері кандидата у президенти Володимира Зеленського.

Також Знай.ua писав про те, що кандидат у президенти України Володимир Зеленський шокований тим, що у Франції загорівся Собор Паризької Богоматері.