Броварський районний суд Київської області не розглядав клопотання щодо продовження утримання під вартою безмандатної Надії Савченко і голови Центру визволення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана, так як захист обвинувачених подав велику кількість клопотань.

Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ.

Надія Савченко
Надія Савченко

Засідання було призначено на 9 ранку, але захисники підсудних приїхали до суду лише о 15 годині. Крім цього, адвокати (а їх дев'ять) заявляли велику кількість клопотань, у тому числі щодо відводу суддів, для розгляду яких судді щораз віддалялися в дорадчу кімнату.

Тому суд не встиг розглянути клопотання прокуратури про продовження запобіжного заходу для Савченко і Рубана до півночі 15 квітня. Правозахисник Надії Савченко Дмитро Лойфман заявив, що сторона захисту використовувала законні способи для заявлення клопотань.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

У той же час, на його думку, прокуратура могла подати клопотання про продовження запобіжного заходу раніше - за п'ять днів до його завершення. Він також зазначив, що перебування Савченко і Рубана на волі не вплине на розгляд справи по суті.

Також відомо, що звільнена з-під варти народний депутат, яку підозрюють в організації теракту, планує повернутися до роботи у Верховній Раді. За словами адвоката Савченко, звільнення її з-під варти - це подія, якої домагалися захисники більше року.

"Савченко планує повернутися до роботи у Верховній Раді, сподіваюся, її вже можна буде побачити на найближчих засіданнях", - заявив адвокат.

Захисник зазначив, що звільнення Савченко з-під варти позитивно вплине на розгляд справи, оскільки тепер не доведеться відволікатися на запобіжні заходи і утримання під вартою", а "зосередимося на розгляді справи по суті". У Раду Савченко увійшла по багатомандатному округу від Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина", зараз вона не входить до жодної фракції.

Нагадаємо, Савченко передбачила кроки Зеленського за рік до виборів.

Як повідомляв Знай.uа Савченко і Рубана відпустили на свободу.

Також Знай.uа писав, Савченко і Рубана можуть випустити на свободу: у мережі з'явився скандальний документ.