Українці назвали новообраному главі держави проблеми, які необхідно вирішувати в першу чергу. Так, за перші сто днів після інавгурації президент зобов'язаний знизити тарифи на комунальні послуги, зняти недоторканність з депутатів, президента і суддів, а також почати або прискорити розслідування найбільш резонансних корупційних злочинів.

Думкою респондентів поцікавилися соціологи Київського міжнародного інституту соціології. Опитування проводилося з 9 по 14 квітня методом особистого інтерв'ю. Всього опитано 2004 українців із 129 населених пунктів, крім окупованих територій Донбасу і Криму.

Наголошується, що статистична похибка не перевищує 3,3% для показників, близьких до 50%; 2,8% - для показників, близьких до 25%, 2,0% - для показників, близьких до 10%, 1,4% - для показників, близьких до 5%.

Першими кроками президента повинні бути переговори з Росією, зниження зарплат топ-чиновників, переговори з ЄС по Донбасу та Криму, розслідування злочинів Майдану, перехід на систему виборів з відкритими списками, продаж активів держуправління, перезапуск антикорупційних органів.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також у число вимог респондентів увійшли: арешт російських активів в Україні, законопроект про референдум, переговори про вступ до ЄС і НАТО.

Також соціологи КМІС визначили, що за кандидата в президенти Володимира Зеленського у другому турі збираються голосувати 72,2% виборців (серед тих, хто визначився зі своїм вибором). Чинному гаранту Петру Порошенку віддадуть 25,4% голосів.

Нагадаємо, що команда кандидата в президенти України Володимира Зеленського відповіла на відкрите звернення лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва

Як повідомляв портал Знай.иа, український юрист і блогер Михайло Шнайдер перед президентськими виборами вирішив нагадати про те, за що треба віддати голос кожному українцю.

Також портал Знай.иа писав, що французький філософ Бернар-Анрі Леві, який допоміг організувати зустріч кандидата Володимира Зеленського з президентом Франції Еммануелем Макроном, прокоментував позицію слуги народу щодо Володимира Путіна.