Міністр культури України Євген Нищук запропонував відправити українських реставраторів в столицю Франції через пожежі в Нотр-Дам-де-Парі, про що пише Politeka.

Міністр культури написав на своїй сторінці у Facebook: "Робота Мінкультури — збереження для майбутніх поколінь усіх культурних та історичних пам'яток, мистецького надбання, яким володіє Україна. І ми, як країна, яка втрачає спадщину на окупованих територіях, як ніхто інший знаємо, як боляче спостерігати це наживо… Від себе хочу зазначити, що готові максимально швидко направити своїх найкращих фахівців і реставраторів для робіт з відновлення Собору".

Євген Нищук

Тим не менш, благі, здавалося б, наміри стали причиною численних обурених коментарів українців. Вони вирішили нагадати міністру про те, що на території нашої країни існує маса історичних і культурних архітектурних будівель, які знаходяться у критичному стані і потребують негайної реставрації.

Нотр-Дам

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Розгнівані користувачі пишуть: "Українські замки відреставрувати не хочете, силами тих фахівців? Французи якось без вас впораються, напевно", "Ми втрачаємо спадщину не тільки на окупованих територіях, тільки у Львівській валяться замки, палаци, костели, яким немає ніякого діла а в інших регіонах", "А назвіть об'єкти, які ці фахівці у нас відреставрували?".

Коментар

"Вишліть краще майстрів для побудови концертного залу Національного симфонічного оркестру України! 23 роки колектив без приміщення! Ганьба!". На додачу до своїх слів багато прикріплювали знімки українських замків, які потребують реставрації.

Коментарі

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що в пожежі в Соборі Паризької Богоматері вціліли деякі реліквії. На даний момент їх перевезли у безпечне місце і їх зможуть передати Лувру.

Як повідомляв портал "Знай.uа": п'ятниця 15 квітня ознаменувалася пожежою і на Храмовій горі в Єрусалимі, однак її вдалося швидко локалізувати і усунути.

Також "Знай.uа" писав, що президент Франції зі своєю дружиною Бріджит і співробітниками екстрених служб відвідав Собор Паризької Богоматері під час пожежі.