У четвер, 18 квітня, соціологи провели цікаве опитування, яке визначило: скільки часу буде потрібно новому главі України, щоб домогтися позитивних змін у країні. Так, половина опитаних українців відповіли, що новій команді президента потрібно дати не менше року, щоб показати перші позитивні результати роботи.

Про це свідчать остаточні підсумки опитування, яке провела Соціологічна група "Рейтинг". Наголошується, що дослідження проводилося в останній тиждень перед президентськими виборами.

При цьому чверть опитуваних забажали перших досягнень вже через 6 місяців. Ще 14% - хочуть побачити зміни на початку осені, а 8% - чекають на зміни відразу після перемоги нового гаранта.

Примітно, що серед молодих опитаних, жителів Півдня і Центру трохи більше тих, хто готовий почекати рік або довше, щоб побачити досягнення роботи майбутнього президента України.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Уточнюється, що соцопитування проходило з 12 по 16 квітня 2019 року. Методом особистого інтерв'ю соціологи опитали 3000 респондентів від 18 років і старше. Помилка репрезентативності дослідження не перевищує 1,8%.

Нагадаємо, що якби вибори до Верховної Ради відбувалися в середині квітня, то в парламенті влаштувалися б чотири партії – Слуга народу (12,4%), Опозиційна платформа – За життя (7,5%), БПП (6,6%) і Батьківщина (5,8%).

Як повідомляв портал Знай.uа, кандидат у президенти Володимир Зеленський поділився думками щодо особливого статусу Донбасу, амністії бойовиків і відносин з президентом держави-агресора Володимиром Путіним. Слуга народу заявив, що у "Донбасу" не повинно бути особливого статусу, крім того, він категорично проти амністії бойовиків.

Також портал Знай.uа писав, що в середу, 17 квітня, кандидат у президенти Володимир Зеленський дав перше розгорнуте інтерв'ю з моменту оголошення другого туру виборів президента України. В ході розмови кандидат відповів на запитання і розкрив план дій у разі перемоги в другому турі.