У четвер, 18 квітня, чинний президент України Петро Порошенко терміново скликав членів Ради національної безпеки і оборони. Повідомляється, що нарада має відбутися о 21:00 годині. Про це глава держави заявив на своїй офіційній сторінці в соціальної мережі Facebook

Також Порошенко додав, що метою зустрічі буде обговорення ризиків і погроз у зв'язку з ситуацією, що склалася з "ПриватБанком".

ПП: Скликав нараду в РНБО щодо ризиків та загроз у зв'язку з ситуацією, що склалася з Приватбанком. Початок о 21.00

Geplaatst door Петро Порошенко op Donderdag 18 april 2019

Раніше ми писали про те, що Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов олігарха Ігоря Коломойського до Національного банку і Кабінету міністрів щодо ПриватБанку. Націоналізацію установи скасували.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Варто відзначити, що 16 квітня Господарський суд Києва оголосив перерву до 7 травня 2019 року у справі за позовом Ігоря Коломойського. Таким чином це питання відклали до закінчення виборів.

Петро Порошенко та Ігор Коломойський

Економіст Олексій Кущ стверджує, що повернення "Привату" колишнім власникам малоймовірне. За 3 роки кредитний портфель банку скоротився до 50 млрд грн, а зобов'язання перед фізичними та юридичними особами перевищують 200 млрд. Єдиний елемент стабільності банку — 140 мільярдів гривень, які в свій час зробила держава.

Як повідомляв портал Знай.uа, Господарський суд Києва задовольнив позов ТОВ "Акватера" Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова в Приватбанку і стягнув 24,8 мільйона гривень.

Також портал Знай.uа писав, що третейський суд у Гаазі виніс рішення на користь Приватбанку у справі проти держави-агресора Росії по експропріації активів банку в анексованому Криму.