Сьогодні, 18 квітня, гостями програми "Право на владу" стали кандидат на пост Президента України Володимир Зеленський та члени його команди, які звернулись до каналу "1+1" з проханням надати їм ефір після раптової появи на попередній програмі чинного президента Петра Порошенка.

На початку програми Володимир Зеленський представив свою команду. Після цього його експерти кожен у своїй царині, розповів про ті зміни, які заплановано зробити.

Команда Зеленського пояснила, що буде з армією, недоторканністю і корупцією. Про це розповіли експерт з безпеки та оборони Іван Апаршин, експерт з правоохоронної та антикорупційної політики Руслан Рябошапка та експерт з реформ судової системи Ірина Венедиктова.

Так, український військовик, полковник запасу Іван Апаршин, якого інший кандидат, Анатолій Гриценко, мітив в міністри оборони, заявив, що рішення у сфері безпеки оборони будуть відповідальними та детально продуманими, українське військо буде професійним та добровільним. Державні оборонні замовлення та фінанси Міністерства оборони будуть повністю прозорі.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Сфера безпеки і оборони - це відповідальність президента. Рішення в сфері безпеки і оборони будуть відповідальними і детально обгрунтованими. Українська армія буде професійною і добровільною. Вона буде посилена сучасною системою територіальної оборони і активно діючим резервом. Ми залучимо до управління Збройними силами бойових офіцерів, які здатні перемагати, а головне - зберегти життя солдата ", - сказав він.

Апаршин підкреслив, що державне оборонне замовлення і фінанси Міністерства оборони будуть максимально відкритими.

"Ви в реальному часі зможете перевірити куди йде кожна копійка", запевнив Апаршин.

Руслан Рябошапка у свою чергу заявив, що недоторканість буде скасована, а ті антикорупційні органи, які не працюють, буде перезапущено.

"Ми запустимо справжній електронний суд , запровадимо інститут мирових суддів та суд присяжних", - сказала Ірина Венедиктова.

Нагадаємо, українцям пояснили порядок проведення теледебатів кандидатів у президенти перед другим туром виборів.

Як повідомляв портал Знай.ua, на НСК "Олімпійський" будуть дві сцени, а пропускати шанувальників кандидатів будуть за особливими характеристиками.

Також Знай.ua писав, президент дав остаточну відповідь Зеленському про дебати.