До Окружного адміністративного суду Києва надійшов позов з вимогою заборонити виїзд чинному президенту України Петру Порошенко за кордон протягом року після виборів президента і парламентської гонки.

Так в позові фігурують такі прізвища, як глава АП Ігор Райнін і перший заступник глави парламентської фракції БПП Ігор Кононенко. Про це повідомили в прес-службі суду, пише видання "Акценти".

Позивачем виступає телеведучий і блогер Олександр Дубинський. Відповідачами виступають Національна поліція, СБУ та Держприкордонслужба. Ведучий зажадав суд визнати неправомірними дії, а точніше бездіяльність у сфері захисту національної безпеки України.

Крім усього іншого, в позові Дубинський зажадав визнати протиправною діяльність і бездіяльність Національної поліції і СБУ в сфері профілактики корупції в країні, якій, на думку Дубинського, сприяли перші особи держави.

Нагадаємо, у п'ятницю, 19 квітня, окружний адміністративний суд Києва ухвалив ще одне рішення на користь Ігоря Коломойського у справі про націоналізацію ПриватБанку.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Зокрема судом було скасовано ключове рішення НБУ у процесі націоналізації банку.

Ухвалене рішення може призвести до того, що колишні власники ПриватБанку зможуть стягнути з банку кошти, які держава вклала в банк у процесі його націоналізації, вважають юристи.

Як повідомляв портал Знай.ua, 18 квітня, чинний президент України Петро Порошенко ухвалив рішення про реформацію Окружного адміністративного суду Києва.

Також Знай.ua писав, Дубинський накрив "чорну касу" Януковича