У п'ятницю, 19 квітня, окружний адміністративний суд Києва ухвалив ще одне рішення на користь Ігоря Коломойського у справі про націоналізацію ПриватБанку.

ПриватБанк
ПриватБанк

Зокрема судом було скасовано ключове рішення Національного банку у процесі націоналізації банку.

Про це повідомляє прес-служба Національного банку України.

У повідомленні акцентують, що скасоване рішення визначало перелік пов’язаних з ПриватБанком осіб. У процесі націоналізації Нацбанк обміняв кошти пов'язаних з банком осіб на акції банку із подальшим їхнім продажем уряду України. Тепер перелік осіб, у яких забрали акції ПриватБанку, визнали недійсним.

суд
суд

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Ухвалене рішення може призвести до того, що колишні власники ПриватБанку зможуть стягнути з банку кошти, які держава вклала в банк у процесі його націоналізації, вважають юристи.

"Національний банк занепокоєний якістю та результатами розгляду судових справ в Україні, що можуть призвести до втрат коштів платників податків та ризиків для банківської та фінансової стабільності країни. Це може призвести до того, що у пов’язаних з колишніми акціонерами ПриватБанку осіб з’являться підстави для стягнення з банку коштів, що були повернуті державою до капіталу банку у процесі його націоналізації", — зазначив головний юрист департаменту Національного банку Віктор Григорчук.

Окрім того стало відомо, що уце рішення суду Національний банк також планує оскаржити в апеляції.

Нагадаємо, колишній власник ПриватБанку олігарх Ігор Коломойський розкрив правду про усі "підводні камені", пов'язані з інтересом Петра Порошенка до фінансової установи.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов олігарха Ігоря Коломойського до Національного банку і Кабінету міністрів щодо ПриватБанку.

Також Знай.ua писав про те, що під час екстреного засідання Ради національної безпеки й оборони у четвер, 18 квітня, чинний президент України Петро Порошенко ухвалив рішення про реформацію Окружного адміністративного суду Києва.