Державний секретар США Майком Помпео повів телефонну розмову з кандидатом у президенти України Володимиром Зеленським.

Про це повідомив спецпредставник США по Україні Курт Волкер на своїй особистій сторінці у соціальній мережі Twitter.

"Держсекретар Помпео дзвонив увечері обом кандидатам, щоб підкреслити американську підтримку суверенітету і територіальної цілісності України та підтвердив нашу прихильність в роботі з тими, кого вибирає український народ для забезпечення успіху безпечної, процвітаючої, демократичної та вільної України", - йдеться в дописі.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також Майк Помпео телефонував опоненту Зеленського Петру Порошенку.

Раніше ми писали, що Сполучені Штати Америки не підтримали жодного з кандидатів у президенти України. У США заявили, що будуть співпрацювати з тим, кого обере український народ.

"США не підтримують жодного з кандидатів. Ми підтримуємо принципи і працюватимемо з будь-ким, кого обере український народ", - йдеться в повідомленні.

Відомо, що раніше Курт Волкер закликав підтримати чинного президента України Петра Порошенка. Однак у своєму відеозверненні на Київському безпековому форумі, що відбувся в четвер, 11 квітня, він сказав, що США виступають за дотримання демократичних принципів, але не підтримують когось із кандидатів.

Курт Волкер
Курт Волкер

"Ми вітаємо український народ з успішним проведенням першого туру виборів президента. Бажаємо вам успіхів у проведенні другого туру президентських виборів, а також парламентських восени. Традиційно США не висловлюють підтримку жодному з кандидатів на виборах, втім, виступають за дотримання принципів", - зазначив Волкер

Він також підкреслив, що США підтримують Україну в розвитку основ демократії, в економічних реформах, в боротьбі проти корупції та розвитку сильного суверенної безпечної держави. Волкер наголосив на необхідності дотримуватися Мінських домовленостей.

Курт Волкер
Курт Волкер

Нагадаємо, у Києві суд розпочав розгляд позову щодо скасування реєстрації Зеленського як кандидата в президенти.

Як повідомляв "Знай.ua", "Час саджати!": Пальчевський розклав "по поличках" усі 5 років Порошенка.

Також "Знай.ua" писав, що дружина кандидата у президенти України Олена Зеленська написала допис на своїй сторінці у Фейсбуці. Вона зазначила, що для неї день тиші виявився занадто гучним.