Лідер президентської гонки в Україні Володимир Зеленський можливо веде переговори з Лаурою Ковеши. Така інформація з'являється в українських ЗМІ.

Ковеши знаменита тим, що пересажала половину чиновників Румунії, серед яких був навіть колишній президент тієї країни. Зазначається, що вона зараз знаходиться без роботи та з радістю могла б взятися за боротьбу з корупцією в Україні.

Лаура Ковеши

Прокурору Лаурі Ковеши вдалося за півроку поламати корупційні схеми в Румунії і відправити до в'язниці чиновником різних рангів. Вона є фахівцем з світовим ім'ям і її поява в Україні стане справжнім кошмаром для багатьох політиків.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Раніше повідомлялося, що "гроза румунських корупціонерів", "наймолодший прокурор в історії країни" одна з найвпливовіших персон в Румунії. Ковеши відправила до в'язниці сотні Топ-корупціонерів, серед яких брат колишнього президента, екс-міністр фінансів і мер Бухареста. Вона отримала унікальну підтримку населення і глави держави, проте була різко розкритикована урядом.

За час її керівництва антикорупційним органом країна змінила всю політичну верхівку і стала прикладом для Східної Європи. Коли в Україні створювалися НАБУ і САП, рівняння на Румунію було серед пріоритетних. Ковеши відправила до в'язниці ряд чиновників. Однак зупинимося на найбільш резонансних випадках.

Критикам вона відповідала, що її методи схвалює керівництво ЄС, з яким вона регулярно спілкується. Румунський антикорупційний орган має багато спільного з нашим НАБУ (і САП заодно). Його діяльність часто ставили нам у приклад.

Нагадаємо, Комаровський шокував українців заявою про Зеленском.

Як повідомляв Знай. ua, Зеленський розповів про своє ставлення до мовного питання.

Знай. ua писав, що Зеленський шокував українців відразу після перемоги.