Спікер Верховної Ради Андрій Парубій зробив важливу заяву, яка стосується закону про імпічмент президента.

Андрій Парубій
Андрій Парубій

Парубій заявив, що Рада може почати розглядати закон вже у четвер, 25 квітня.

Про це він повідомив у ході брифінгу 22 квітня.

“Якщо законопроект про імпічмент президента, який вони (опозиційні сили – Ред.) презентують, буде підтриманий комітетом у середу, то вже в четвер ми можемо пропонувати включити його в порядок денний сесії для прийняття рішення”, – заявив Парубій.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Верховна Рада
Верховна Рада

Спікер додав, що наразі у Раді зареєстровано близько 5 законів про імпічмент, але особисто йому найбільше імпонує “системний підхід” заступника Оксани Сироїд, яка пропонує “закон про президента в цілому, де хоче скоригувати усі неточності, які є у взаємовідносинах між гілками влади, і де імпічмент є одним з розділів того закону”.

Андрій Парубій
Андрій Парубій

“Фактично ми зможемо розпочати роботу над цим законом уже в цей четвер”, – резюмував Парубій.

Нагадаємо, Дмитро Разумков, який є спікером виборчого штабу Володимира Зеленського, а в подальшому може обійняти посаду керівника АП, заявив, що єдиною державною мовою в Україні є українська.

Дмитро Разумков
Дмитро Разумков

Але розвиток мови має відбуватись не методом батога, а методом пряника.

На питання, чи готова команда Зеленського політично підтримати закон про мову, який зараз розглядає Верховна Рада, Разумков відповів, що для початку парламент повинен узгодити всі правки і прийняти документ.

Як повідомляв раніше Знай.ua, п'ятий президент України Петро Порошенко знову балотуватиметься. Він заявив, що повернеться після наступних президентських виборів.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

У понеділок, 22 квітня, під Адміністрацією президента пройшла акція на підтримку Петра Порошенка - сотні його прихильників зібралися, щоб подякувати йому за роботу.

Також Знай.ua писав про те, що Учитель історії з т\с "Слуга народу", якого зіграв відомий комік Володимир Зеленський, на екранах стає президентом країни.