У середу, 24 квітня, президент Росії Володимир Путін підписав указ про спрощений порядок отримання громадянства РФ для мешканців окупованих Росією територій Донецької та Луганської областей. У зв'язку з цим колишній міністр оборони України Анатолій Гриценко закликав скликати РНБО і запросити туди Володимира Зеленського.

Про це він повідомив на особистій сторінці у соціальній мережі Facebook.

"Попри поразку на виборах, Порошенко залишається главою держави. Його обов’язок — захищати інтереси України до останнього дня на посаді. Переконаний, Порошенко зараз має невідкладно скликати засідання РНБО, я б рекомендував — із запрошенням на засідання і новообраного президента Зеленського", - заявив Гриценко.

Анатолій Гриценко
Анатолій Гриценко

За його словами, "путінський указ про спрощену паспортизацію в ОРДЛО - це нова реальність і нова загроза цілісності України".

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року
Показати ще

Зокрема, у ньому сказано, що "особи, які постійно проживають на територіях окремих районів Донецької та Луганської областей України, мають право звернутися із заявами про прийом до громадянства Російської Федерації у спрощеному порядку".

"Так, відкрито брутально-провокаційні дії Кремля посилюють правову/юридичну позицію України в очах світової спільноти, але нам з Вами від того не легше. Бо якщо російські паспорти отримає більшість наших громадян в ОРДЛО, то реальна деокупація територій стане практично неможливою і може бути відкладена на кілька десятиліть", - додав Анатолій Гриценко.

Гриценко, що балотувався в президенти України, також зазначив, що зупинити агресію Росії можна лише завдяки злагодженим діям міжнародної спільноти.

Нагадаємо, Закон про обмеження прав президента: Гриценко вщент розкритикував ініціативу "Самопомочі".

Як повідомляв "Знай.uа", Гриценко пояснив ганебний провал Порошенка на виборах: рахунок баскетбольний, нищівний.

Також "Знай.uа" писав, "Прийде тварюка ще страшніша, ніж Путін": відомий музикант напророчив жахливе майбутнє Росії.