У середу, 25 квітня, відбулась чергова сесія Верховної Ради, в ході якої було прийнято мовний закон.

Однак не обійшлося і без інцидентів.

Журналіст Знай.ua з місця події повідомляє, що надійшло повідомлення про замінування приміщення, будівлю оточили силовики.

Про загрозу повідомили охоронці парламенту, наразі правоохоронці перевіряють інформацію.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Варто нагадати, що закон про мову, який довго обговорювали за дверима комітетів Ради, парламент прийняв у четвер, 25 квітня.

Верховна Рада
Верховна Рада

За законопроект "Про забезпечення функціонування української мови як державної" у другому читанні та в цілому проголосували 278 народних депутатів.

Кореспондент Знай.ua повідомляє подробиці після завершення голосування.

"Хоч голосуванням і поставлено крапку щодо головного документа, який регулюватиме мовне питання у нашій країні, люди, які увесь час голосування чекали під Радою, не збираються розходитися. Дуже багато поліції", - каже журналіст.

Окрім того, під будівлею Ради зведено сцену - до людей вийшли нардепи, які виступали за прийняття закону.

Перед мітингувальниками виступили нардеп В'ячеслав Кириленко, представники духівництва новоствореної автокефальної української церкви.

До людей звернувся і Міністр культури Євген Нищук, який відзначив, що "25 квітня назавжди увійде в історію України".

Нагадаємо, у четвер, 25 квітня, Верховна Рада ухвалила законопроект №5670-д "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Переможець виборів президента Володимир Зеленський прокоментував ухвалення закону про мову.

Як повідомляв раніше Знай.ua, при затвердженні мовного закону, в країні з'явиться посада Уповноваженого з захисту української мови.

Також Знай.ua писав про те, що поки українці слідкують за перипетіями у Раді, а медіа зайняті висвітленням прийняття закону про мову, АМКУ дозволив Ахметову купити ще 2 обленерго і стати монополістом на ринку постачання електроенергії.