Народний депутат України та соратник поки чинного президента Петра Порошенка Ігор Кононенко прийшов на допит до Національного антикорупційного бюро (НАБУ). Його викликали на допит через корупцію в енергетичній сфері, яку розслідували журналісти програми "Схеми".

На допит Кононенко прийшов без адвокатів, повідомляє "Радіо Свобода".

"Я зараз запрошений на співбесіду", — сказав депутат перед візитом до НАБУ.

Ігор Кононенко

Соратник Порошенка не відповів, чи впізнав свій голос на аудіозаписах, оприлюднених журналістами. Він також пообіцяв дати коментар після завершення допиту. Але коли Кононенко вийшов з будівлі НАБУ, то відмовився відповідати на запитання журналістів і порадив звернутися до його прес-служби.

Популярні новини зараз
Київстар відреагував на безмежні питання щодо підвищення тарифів: "Довго утримувався від цього..." ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Варто зазначити, що журналісти "Схем" опублікували розслідування про причетність Кононенка до виведення коштів з обленерго ще перед першим туром виборів президента. За даними журналістів, соратник президента разом із братами Суркісами через компанії-прокладки виводять кошти за кордон.

Контрольні акції обленерго належать державі, але насправді ними керують міноритарні акціонери Суркіси. Згідно з розслідуванням, до схеми був залучений бізнесмен Дмитро Крючков, який втік з України. З телефонних розмов, отриманих журналістами, відомо, що Крючков відвозив в офіс Кононенка готівку.

Своєю чергою, Кононенко готує позов до закордонного суду проти видання "Радіо Свобода". Він вважає поширену інформацію неправдивою, а також виготовленою з грубим порушенням журналістських стандартів.

Петро Порошенко, попри численні прохання, не коментував "Схемам" дані про причетність свого соратника Кононенко до діяльності компанії ВАТ "енергомережі" та її керівника Дмитра Крючкова. Але тепер заявив, що не знав про це.

Нагадаємо, понад мільярд гривень пішли невідомо куди: Департаментом КМДА займеться Генпрокуратура і НАБУ.

Як повідомляв "Знай.uа", українці різко звернулися до Порошенка: "Коли ти підеш, барига?".

Також "Знай.uа" писав, Держбюро розслідувань увірвалося в НАБУ: що відбувається.