Андрій Пальчевський розповів, що думає про новий мовний закон, який прийняла Рада.

Відео зі своїми роздумами він опублікував у своєму Telegram-каналі.

Андрій Пальчевський
Андрій Пальчевський

"Андрій Пальчевський з вами. Я ходжу по рідному Печерську, де ще можна говорити по-російськи, особливо пошепки і особливо один з одним. Закон, який прийняв нам наш Петруша, відчужений від влади 75% населення за допомогою Ради, нагадую, це теж Петруша, яку підтримують аж 4% населення, вивчити цей закон знадобиться багато років. До чого він призведе я не знаю. Найстрашніше, до чого він може призвести – це з боку національних меншин, а я сьогодні подивився у Вікіпедії 8,5 мільйонів називають себе росіянами, не рахуючи болгар і румунів, можуть з'явиться свої отамани, грициани і всякі інші товариші, які можуть стати на чолі під прапором захисту мови. І тоді ми довго будемо думати, а треба було приймати цей закон так різко в останній тиждень свого перебування чи ні?"

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Варто нагадати, що У четвер, 25 квітня, Верховна Рада прийняла законопроект №5670-д "Про забезпечення функціонування української мови як державної". За проект закону №5670-д у другому читанні і в цілому проголосували 278 народних депутатів. Однак не всі українці були раді цього закону і мова йде не тільки про російськомовних громадян. Так, люди кажуть, що цей закон не є першочерговим і спочатку було б добре розібратися з газом, субсидіями, війною на Донбасі, фінансування лікування онкохворих і тд.

Верховна Рада
Верховна Рада

"А випадково не прийняли закон про допомогу онкохворим дітям. Кожен раз відкриваєш ФБ так і читаєш благання про допомогу.Або це дуже для зради дорого? А папір все витримає.І не з їхньої кишені!", , "Теж мені проблема номер ОДИН!! Як вже набридли зі своєю мовою."

Нагадаємо, Політичний експерт жорстко висловився про мовний закон

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Зеленський відреагував на закон про мову

Також Знай.ua" писав про те, що Українцям розповіли, що змінить "мовний закон"