В команді Володимира Зеленського мають намір відновити відповідальність за незаконне збагачення. Про це повідомляє прес-служба новообраного президента, передає Politeka.

Питання про незаконне збагачення Зеленський обговорив під час зустрічі з міністром закордонних справ Литви Лінасом Линкявичусом 25 квітня.

Литовський міністр навіть запропонував допомогу щодо впровадження в Україні реформ у сфері боротьби з корупцією. Він зазначив, що Захід уважно стежить за цим процесом в Україні.

"Скасування кримінальної відповідальності за незаконне збагачення суперечить зобов'язанням України перед Євросоюзом", - зазначив він.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Володимир Зеленський повідомив, що "його командою розроблений відповідний законопроект, який відновить відповідальність за незаконне збагачення".

Новообраний президент, він звернувся до міністра з проханням посприяти створенню міжнародної медіа-організації, яка здійснювала б мовлення на окупованих територіях, надаючи місцевим жителям доступ до проукраїнського контенту.

Раніше стаття 368-2 Кримінального кодексу України (незаконне збагачення) була визнана Конституційним судом неконституційною 26 лютого. Це рішення викликало справжній скандал як в Україні, так і за її межами.

Раніше повідомлялося, що за результатами голосування у другому турі президентських виборів впевнену перемогу отримав колишній шоумен Володимир Зеленський. 3 липня відбудеться інавгурація нового гаранта стабільності, а поки мешканці Херсона розповіли в коментарях на Facebook, чого вони очікують від президентства "слуги народу".

Нагадаємо, команда Зеленського викине з уряду міністрів відомих.

Як повідомляв Знай. ua, Зеленський залишив Україну.

Знай. ua писав, що биография, досьє на українського шоумена, гумориста-політика Володимира Зеленського.