У четвер, 25 квітня, "під ширмою" голосування за мовний закон у Раді та поза нею було вчинено ряд дій, які можуть поставити остаточну крапку у "енергетичному благополуччі" українців.

Верховна Рада
Верховна Рада

Так від журналістів -розслідувачів стало відомо, що Антимонопольний комітет дозволив Ахметову купити ще 2 обленерго і стати монополістом на ринку постачання електроенергії.

Рінат Ахметов
Рінат Ахметов

"Щойно АМКУ більшістю голосів дозволив Ахметову опанувати Київобленерго і Одесаобленерго, отримавши в руки вже більше 35% обленерго України. Все це означає, що у Ахметова вже не просто структурні ознака монополіста на окремих ринках, якими він обзавівся при злочинному потуранні керівництва АМКУ", - повідомили журналісти "Наші гроші".

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Рінат Ахметов
Рінат Ахметов

Окрім того, тихцем було "протягнуто" скандальний закон 8449-д, який забороняє українцям будувати дрібні домашні сонячні електростанції на землі. І тим більше зовсім не дивина, з огляду на рішення АМКУ щодо Ахметова, що автор цього закону - Домбровський із партії Петра Порошенка.

"На сьогодні біля 10 тис українських сімей збудували такі домашні СЕС. Ще десятки тисяч або розглядали таку ідею, або почали будівництво. Найбільше постраждають ті, хто вже почали. Це втрачені десятки тисяч доларів для таких українців, які заплатили аванси", - пояснив голова Асоціації споживачів енергетики та комунальних послуг Андрій Герус.

Зважаючи на скандальні закони, українці не на жарт замислилися над своїм майбутнім і взялися обговорювати ці перипетії у Twitter.

"Армія - це бабло, Мова - це рейтинг, Віра - це бабло, Ахметов - теж бабло", - розклали "по поличках" гасла Порошенка українці.

Нагадаємо, поки українці слідкують за перипетіями у Раді, а медіа зайняті висвітленням прийняття закону про мову, АМКУ дозволив Ахметову купити ще 2 обленерго і стати монополістом на ринку постачання електроенергії.

Як повідомляв раніше Знай.ua, із придбанням іще двох обленерго Ахметов остаточно утвердив позиції монополіста на ринку електроенергії.

Також Знай.ua писав про те, що психологи поділилися з українцями результатами спостережень за поведінкою та жестами кандидатів у президенти Петра Порошенка та Володимира Зеленського, які інколи є більш промовистими, аніж вербальне спілкування.